Zázrak: Našlo sa 300 vzácnych veteránov! O tejto zbierke ešte budeme počuť

Zázraky sa skutočne dejú. Na svetlo sveta vyplávala úžasná súkromná kolekcia starých áut. A nejde o nejaký „šrot“. Toto je fascinujúci pohľad do automobilovej histórie. Pod vrstvou prachu sa ukrývajú Ferrari, Lamborghini, Bizzarrini, Lotusy, Corvetty a desiatky ďalších pokladov.

17.04.2020 18:00
debata (1)
Zbierka áut neznámeho majiteľa v USA skutočne... Foto: AMMO NYC@Youtube
Zbierka 300 aut - USA Zbierka áut neznámeho majiteľa v USA skutočne vyráža dych. Takmer každé z 300 vozidiel je automobilovým pokladom. Ukrýval ich celé roky.

Občas sa stáva, že sa v starej stodole zrazu objaví veterán. V niektorých prípadoch dokonca desiatky. Lenže to, čo sa podarilo vidieť na vlastné oči zatiaľ len profesionálnemu čističovi áut Larrymu Kosillovi, vyráža dych. Veľa podrobností známych zatiaľ nie je, v každom prípade sa kdesi v USA, pravdepodobne v okolí New Yorku, nachádzajú tri haly ukrývajúce 300 veteránov. Nie sú práve v najlepšom stave. Nedostalo sa im potrebnej opatery a podmienky skladovania im tiež príliš neprospeli. Na druhej strane ide o slušne zachované exempláre. A ešte aké! Kolekciu vytvoril zatiaľ neznámy Američan. Za desiatky rokov zhromaždil skutočné automobilové poklady. Nikdy ich nezrekonštruoval ani sa nimi nechválil. Hoci by sa z nich dalo vytvoriť celé automobilové múzeum.

K legendám patrí nepochybne aj tento Plymouth... Foto: AMMO NYC@Youtube
Zbierka 300 áut - USA K legendám patrí nepochybne aj tento Plymouth Superbird.
Ferrari? Tých sú tu doslova desiatky. Foto: AMMO NYC@Youtube
Zbierka 300 áut - USA Ferrari? Tých sú tu doslova desiatky.

Podľa doterajších informácií o zbierke vraj netušili ani najbližší. Všetko zmenilo rozhodnutie zberateľa autá predať. A keďže sám už nezvládal dať vozidlá do stavu, v akom majú byť, ak chcete zaujať kupcov, požiadal o pomoc spomínaného Larryho Kosillu. Možno hovoriť o zákazke snov, pretože z toho, čo videl po príchode na „miesto činu“, mu padla sánka. Veľké súkromné zbierky totiž väčšinou obsahujú len pár hodnotných kusov, no v tomto prípade nešla kvantita na úkor kvality. V tmavej hale sa okrem amerických klasík ako Chevroletov Corvetta rôznych generácii, Plymouthu Superbird či rôznych Cadillacov nachádza napríklad Ferrari 356 Daytona, Ferrari 512 TR, Lamborghini Countach, off-road Lamborghini LM002 alebo extrémne vzácne Bizzarrini P538.

Lamborghini Countach je ďalším pokladom... Foto: AMMO NYC@Youtube
Zbierka 300 áut - USA Lamborghini Countach je ďalším pokladom zaprášenej zbierky.

A potom sú tu Porsche, Lotusy, Fordy a pokračovať by sme mohli ďalej. Jednoducho, kam sa pozriete, tam uvidíte kus automobilovej histórie. Okrem samotných áut je tu celý sklad motorov a náhradných dielcov. Vyzerá to ako kdesi v servise alebo dielni, ktorú pred desiatkami rokov zamkli a už do nej nikdy nevkročili. Napriek nie dokonalému stavu áut je nepochybné, že táto kolekcia má obrovskú hodnotu, ktorá sa bude pohybovať v desiatkach miliónov dolárov. Autá sa po očistení a základnom servise dostanú s najväčšou pravdepodobnosťou pod kladivko niektorej z vychytených aukčných siení. Takže o nich ešte budeme počuť. Zatiaľ sa môžete kochať aspoň vďaka videu, ktoré zverejnil na kanále AMMO NYC@Youtube samotný Larry.

Zbierka 300 aut - USA
Zbierka 300 aut - USA
+19Zbierka 300 aut - USA

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #veterány #zbierka áut
Články podľa značiek