Ferrari bojuje proti COVID-19. A pekne štýlovo. Vyrába dizajnové masky!

Montážne linky Ferrari zablokoval koronavírus. V dielni prototypov áut je však rušno. Maranellská automobilka tu totiž spustila výrobu ventilov pre respirátory. Ako inak, nechýba na nich ani vzpínajúci sa žrebec.

21.04.2020 18:00
debata
Ferrari si neodpustilo označiť ním vyrábaný... Foto: Ferrari
Ferrari - respirátory Ferrari si neodpustilo označiť ním vyrábaný plastový ventil pre respirátory logom vzpínajúceho sa žrebca.

Väčšina automobilových fabrík v Európe je mimo prevádzky. Mnohé z nich však ponúkli pomoc v boji proti svetovej pandémii. Svoje technológie používajú na výrobu zdravotníckych pomôcok alebo zariadení. Škoda dodáva masky pre respirátory a Seat napríklad pľúcne ventilátory. Využité sú aj 3D tlačiarne koncernu Volkswagen a mnohých ďalších automobiliek. Najnovšie sa zapojilo do ťaženia proti koronavírusu aj Ferrari. Možno trochu neskoro, keďže v Taliansku, ktoré bolo ešte nedávno európskym ohniskom epidémie, už počet nakazených klesá, ale predsa.

Ventil Ferrari sa vkladá do do masiek, pôvodne... Foto: Ferrari
Ferrari - respirátory Ventil Ferrari sa vkladá do do masiek, pôvodne určených na potápanie, od spoločnosti Mares.

Vo svojej dielni, kde vznikajú prísne strážené prototypy Ferrari, spustilo výrobu ventilov pre respirátory. Využíva na to svoje 3D tlačiarne. Pikantné je, že na tomto produkte z termoplastu nechýba logo vzpínajúceho sa žrebca. Ventily budú zapracované do masiek spoločnosti Mares, známej výrobou potápačského vybavenia. Jednoducho, ide o konverziu masiek na „šnorchlovanie“ tak, aby boli vhodné pre zdravotníkov alebo pre ľudí najviac ohrozených koronavírusom. Samotnú úpravu obstará spoločnosť Solid Energy.

O celú logistiku sa stará spoločnosť Nuovamacut Gruppo TeamSystem, ktorá zabezpečí distribúciu masiek tam, kde to treba. Najmä do regiónov v Bergame či Janove. Ferrari hovorí, že je schopné v priebehu niekoľkých dní dodať stovky ventilov. To, či svoje produkty predáva, alebo dodáva, aby pomohlo s nákazou, tlačová správa neuvádza. V každom prípade je možné, že sa aj takýto komponent nakoniec stane súčasťou katalógu firemného príslušenstva. K výrobe áut sa automobilka vráti najskôr 3. mája, ktorý je kľúčovým dátumom pre uvoľňovanie epidemiologických reštrikcií v Taliansku, určeným tamojšou vládou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #pandémia #koronavírus #respirátor
Články podľa značiek