BMW si zaregistrovalo názov X8. Bude to obrie SUV-kupé?

Niektorí analytici predpokladajú, že móda SUV je na vrchole a postupne začne ich popularita klesať. No BMW im verí. Až tak, že chystá nový, monumentálny model. Okrem X8 aj ostrú verziu X8 M.

23.04.2020 16:00
debata
Takto si BMW X8 predstavuje známy ilustrátor... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc, X-Tomi Design
BMW X8 - ilustrácia Takto si BMW X8 predstavuje známy ilustrátor X-Tomi Design. Základom ilustrácie je sérioa X7. Po konverzii na kupé má však splývavú siluetu kabíny.

BMW postavilo svoj novodobý úspech na SUV. V jeho nomenklatúre nájdeme sedem modelov od X1 až po najnovšie X7. Tam ale Mníchov neskončí. V hre je ďalšia novinka a je len logické, že dostane názov X8. Potvrdzuje to registrácia tohto obchodného názvu, na ktorú upozornilo jedno fórum priaznivcov mníchovskej značky. Ako inak, pôjde o športovejšiu verziu najväčšej X-sedmičky. Toto SUV-kupé zapadne do „párnej“ rodiny športových SUV X2, X4 a X6, a bude, pochopiteľne, najväčšie. Objaviť sa má v troch verziách.

Okrem základnej aj ako ostré X8 M s preplňovaným 4,4-litrovým 8-valcom a tiež v plug-in hybridnej od BMW Performance s označením M45e, pravdepodobne so 6-valcom. Podľa neoficiálnych informácií má X8 disponovať okrem splývavej siluety kabíny aj ďalšími špecifickými dizajnovými prvkami. Očakávať ich máme najmä v prednej časti, kde by sa mohli objaviť obrie vertikálne ľadvinky, podobné konceptu i4. Novinka by mala doraziť na trh koncom roka 2022. Základ má stáť okolo 120 000 eur, no ostré „emko“ by sa mohlo vyšplhať ešte o 60 000 eur vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW X8
Články podľa značiek