Škoda si zaregistrovala nové názvy pre SUV. Prekvapia

Už na jeseň by malo na indický trh doraziť nové SUV Škody, odvodené z konceptu Vision In. A dostane jedno z nových mien, ktoré si dala Škoda zaregistrovať.

28.04.2020 18:00
debata (13)
Nové lacné SUV pre Indov bude vychádzať z... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision In Concept - 2020 Nové lacné SUV pre Indov bude vychádzať z nedávno predstaveného konceptu Vision In. Je možné, že dostane názov Kliq.

Od čias príchodu veľkého SUV Škoda Kodiaq sa stalo pravidlom, že svoje nové modely so zvýšeným podvozkom označuje česká automobilka názvami, ktoré obsahujú písmená "K“ a "q“. Po Kodiaqu sa tak objavil Karoq a najmenší Kamiq. Výnimku tvorí len nové elektrické SUV Enyaq, pričom písmeno "E“ na začiatku má upozorňovať na bezemisný pohon. SUV so spaľovacími motormi však ostanú verné tradícii. Týkať sa to bude aj nového modelu pre indický trh, ktorý vznikne na báze nedávno predstaveného konceptu Vision In.

Podľa indických médií si dala Škoda zaregistrovať niekoľko nových názvov. Ide o Kosmiq, Karmiq, Konarq a Kliq. A ako najpravdepodobnejší považujú pre nové lacné SUV práve názov Kliq. Osloviť chce najmä mladšiu klientelu, takže tento názov by dobre ladil s jej spätosťou s informačnými technológiami. Napokon, ako samotná novinka, ktorá nebude šetriť na infotainmente a konektivite. Napriek tomu bude Kliq s dĺžkou 4 260 mm cenovo dostupný, keďže je postavený na lacnejšej verzii platformy MQB IN, vyvinutej špeciálne pre indický trh.

Pod kapotou Škody Kliq, ktorá sa má stať začiatkom veľkej ofenzívy Škody na tomto miliardovom trhu, sa objavia motory 1,0 TSI a 1,5 TSI s manuálnou alebo dvojspojkovou prevodovkou. So štvorkolkou Kliq nepočíta. Až 95 % komponentov má podchádzať od indických dodávateľov, čo bude znamenať opäť cenovú výhodu. Základná verzia by podľa Indov mala stáť po prepočte približne 12 000 eur. Výrobu zabezpečia indické závody v Puné a Aurangábáde. Po Kliqu bude nasledovať sedan a tiež dvojičky s logom VW. Cieľom koncernu je získať do roku 2025 v Indii päťpercentný trhový podiel.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kliq
Články podľa značiek