Tesle 3 odpadol volant. Počas jazdy!

V čase sociálnych sietí nie je možné umlčať nespokojných zákazníkov. Jedným z nich je aj dlhoročný britský fanúšik Tesly. Napriek slabosti pre americké elektromobily mu však už dochádza trpezlivosť.

14.05.2020 18:00
debata (6)
Počuli ste niekedy o tom, že by na aute, ktoré... Foto: Jason Tuatara
Tesla 3 - odpadnutý volant Počuli ste niekedy o tom, že by na aute, ktoré má len mesiac, odpadol volant? Britskému majiteľovi Tesly sa to stalo.

Nie je tajomstvom, že americký výrobca elektromobilov Tesla má problémy s kvalitou. Cez výstupnú kontrolu prechádzajú často autá, ktoré majú množstvo nedostatkov. Napríklad s lakom karosérie, čalúnením či nepresným lícovaním jednotlivých dielcov. Tieto problémy sprevádzajú Teslu už roky no jej priaznivci, označovaní za „sektu“, dokážu svojej milovanej značke mnohé odpustiť. No rozhodne nie každý.

Spomeňme príklad nemeckej požičovne áut NextMove, ktorá vlani po dodávke prvých 15 kusov amerických elektromobilov zo dňa na deň zrušila objednávky na ďalších 85 vozidiel. Samozrejme, dôvodom bola zúfalá kvalita či skôr nekvalita. Priemerne malo každé auto sedem nedostatkov vrátane poškodených pneumatík či vody v reflektoroch. Hádam desivejšiu skúsenosť, ak neberieme do úvahy občasné požiare, má však britský majiteľ Tesly Jason Tuatara.

Ako dlhoročný fanúšik Tesly si po ôsmich rokoch konečne objednal vlani v septembri svoju vysnívanú Teslu 3. Kým však dorazila do jeho garáže, musel sa zmieriť s niekoľkonásobným oneskorením dodávok. Britské zastúpenie termín stále posúvalo. Jason sa tak dočkal novinky až 20. marca, teda tesne pred koronavírusovým „peklom“. A začalo sa aj to jeho. Len o mesiac neskôr mu totiž počas jazdy ostal v rukách volant. Našťastie iba pri cúvaní na príjazdovú cestu k jeho domu.

Britský majiteľ ocenil pohotovú rekaciu Tesly,... Foto: Jason Tuatara
Tesla 3 - odpadnutý volant Britský majiteľ ocenil pohotovú rekaciu Tesly, ktorá mu auto expresne opravila a zapožičala náhradné vozidlo.

Volant ostal doslova visieť na elektrických kábloch k spínačom a airbagu. Nie je ťažké si predstaviť, čo sa mohlo stať, ak by k tomu došlo na ceste dlhej 35 kilometrov, ktorú v ten deň Jason absolvoval. To si už nemohol nechať britský majiteľ pre seba, už len preto, že podobné riziko by mohlo hroziť ďalším vlastníkom Tesiel. Celú vec zverejnil na Twitteri. Na druhej strane pochválil zastúpenie Tesly za to, že na sťažnosť okamžite reagovalo, vozidlo odviezlo do servisu v priebehu 90 minút a poskytlo mu náhradný Jaguar.

Na druhý deň mu automobilka vrátila opravené vozidlo s vyjadrením, že volant nebol upevnený skrutkou k stĺpiku riadenia! Momentálne prebieha vyšetrovanie celého incidentu, pretože podobný nedostatok nie je možné vylúčiť v ďalších vozidlách. Uvidíme, ako to dopadne. Zvolávacia akcia by Tesle v jej súčasnej finančnej situácii iste neprospela, no strata dôvery zo strany zákazníkov by mohla mať ešte negatívnejšie dôsledky. Odpadnutý volant nie je naozaj žiadna maličkosť.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #volant
Články podľa značiek