Suzuki A-Cross: Dostane Toyota RAV4 logo Suzuki?

Indický web autonetmagz.com priniesol zaujímavú informáciu. Partnerstvo Toyoty so Suzuki má v Európe dostať už čoskoro podobu veľkého SUV Suzuki s technikou Toyoty.

19.05.2020 12:00
debata (2)
Nové Suzuki A-Cross má byť prezlečenou Toyotou... Foto: Autonetmagz.com
Suzuki A-Cross - 2021 Nové Suzuki A-Cross má byť prezlečenou Toyotou RAV4. Pre Suzuki je to nepochybne dobrý obchod. Oplatí to však svojimi službami na indickom trhu.

Už pred dvoma rokmi podpísali automobilky Toyota a Suzuki globálne partnerstvo. Toyota má pomôcť Suzuki s väčšími modelmi a hybridnou technológiou, a naopak Suzuki Toyote, s tými menšími, a to najmä na indickom trhu. Čo to pre nás znamená? Indický web autonetmagz.com priniesol informáciu, že Suzuki pripravuje väčšie SUV, akým je v súčasnosti Vitara. Potrebuje ho ako soľ, veď pôvodná Vitara XL7 je už dávno minulosťou. Automobilka tým zbytočne prenecháva priestor konkurencii. Ako asi tušíte, zaplní ho novým modelom na základe hybridnej Toyoty RAV4. Má dostať názov A-Cross a na trh prísť dokonca tohto roka.

Nie je jasné, či pôjde len o preznačkovanú „ravku“ alebo vozidlo vlastnej konštrukcie a s vlastným dizajnom s hybridnou technológiou Toyoty – s 2,5-litrovým 4-valcom a dvojicou elektromotorov. Skôr ale dávame šancu prvej, lacnejšej alternatíve. Zmeny teda budú len v logách a prednej maske. Tam sa ale spolupráca v európskom teritóriu nezastaví. V pláne je ďalší produkt, ktorý Suzuki v portfóliu chýba. Základom nového kombi nižšej strednej triedy sa má totiž podľa toho istého zdroja stať nová Toyota Corolla Touring Sports s hybridnými sústavami, vybavenými motormi Dynamic Force s objemom 1,8 a 2,0 litra.

Novinka by mala niesť názov Suzuki Swace. Za tieto služby ponúkne Suzuki Toyote svoje modely Vitara Brezza a Baleno. Prvý z nich sa bude na miliardovom indickom trhu predávať ako Toyota Urban Cruiser a druhý ako Toyota Glanza. To je výhodný obchod, pretože Suzuki má v Indii postavenie, o ktorom jeho konkurenti iba snívajú. Tu si už zuby vylámal aj taký veľký hráč, ako Volkswagen. Vráťme sa ale k pôvodnému partnerstvu. Suzuki by tiež malo Toyote poskytnúť maloobjemové motory DualJet a preplňované BoosterJet s mild-hybridnou technológiou, ktoré patria k najúspornejším vo svojich triedach.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Suzuki #Toyota RAV4 #Suzuki A-Cross
Články podľa značiek