Policajti namerali vodičovi Fabie 214 km/h! Je to vôbec technicky možné?

Fabia je asi tým najbežnejším autom na našich cestách. To, čo s ňou však dokázal jeden cestný pirát, je skutočnou záhadou. Policajti mu namerali rýchlosť, ktorú nemá ani v "techničáku".

21.05.2020 16:10
debata (52)
VIDEO: Pozrite si, akú rýchlosť dokázala dosiahnuť „obyčajná“ Škoda Fabia. Vodič si pomýlil cestu s pretekárskym okruhom.

Pretekára namerali novozámockí policajti medzi obcami Gbelce a Pribeta. Rýchlosť 214 km/h na ceste, kde je povolená maximálka 90 km/h, bola o to neuveriteľnejšia, že sa jednalo o Škodu Fabia tretej generácie. Po legendárnej Fabii RS prvej generácie, ktorá disponovala turbodieselovým motorom s výkonom 96 kW a druhej „erese“ s preplňovaným 4-valcom 1,4 TSI Twin Charger (132 kW), sa totiž v tretej už rýchly hothatch neobjavil. V súčasnosti má Fabia maximálny výkon 81 kW z 3-valca 1,0 TSI, s ktorým nie je možné takúto rýchlosť dosiahnuť. Silnejšia nebola súčasná Fabia ani keď používala starší 4-valec 1,2 TSI.

Nezvládla by to dokonca ani „limitka“ Fabia Edition R5, do ktorej konštruktéri použili motor 1,4 TSI s výkonom 92 kW, spojený s dvojspojkovou prevodovkou DSG. Tá dá síce stovku za 8,7 sekundy, ale ručička jej rýchlomeru sa zastaví pri údaji 205 km/h. Vzniklo z nej len 1 300 kusov. Takže s akou Fabiou mali tú česť novozámockí policajti? To je naozaj záhada. O to neuveriteľnejšie, že takýto pretekársky výkon predviedol vodič na bežnej ceste. To naznačuje, že pod kapotou musela byť ešte nejaká tá rezerva.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Fabia R5 #polícia SR #rýchla jazda
Články podľa značiek