Takto jazdil vodič v protismere na bratislavskom moste! Stále sa hľadá

Polícia pátra po doposiaľ neznámom vodičovi, ktorý ešte dňa 24. mája v čase okolo 19:30 h šoféroval v protismere na Moste Lafranconi, čím ohrozil ďalších účastníkov premávky.

03.06.2020 18:00
debata (3)
VIDEO: Pozrite si, ako vodič viedol svoje vozidlo v protismere na Moste Lafranconi v Bratislave

Polícia upozorňuje, že jazdou v protismere nielenže vodič ohrozuje bezpečnosť a plynulosť premávky, ale zároveň sa dopúšťa priestupku s možnosťou uloženia pokuty vo výške až do 300 Eur a tiež zákazu viesť motorové vozidlo do dvoch rokov. Polícia vyzýva prípadných svedkov incidentu, aby jej pomohli vypátrať páchateľa. Môžu ju kontaktovať telefonicky na čísle 158, prípadne poskytnúť informácie osobne na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru.

Čo robiť v prípade, že sa ocitnete v protismere

1. Zastavte na krajnici, pokiaľ to nie je možné neriskujte a zastavte čo najbližšie pri stredovom páse diaľnice.

2. Zapnite výstražné svetlá, nech vás je vidieť.

3. Opustite vozidlo s nasadenou reflexnou vestou o choďte za zvodidlá, pretože aj správne odstavené auto predstavuje vysoké riziko zrážky.

4. Zavolajte na číslo 158 a uveďte svoju polohu.

„Najdôležitejšie je, aby sa vodič nesnažil na diaľnici auto otočiť. Nielen, že sa to nesmie, ale je to predovšetkým mimoriadne nebezpečné. Vzhľadom k rýchlosti prechádzajúcich vozidiel môže mať takéto konanie fatálne následky,“ uviedol šéf BESIP-u Tomáš Neřold.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Most Lafranconi #jazda v protismere #polícia SR
Články podľa značiek