Takto ‘bláznivo‘ pomaľoval holandský umelec Ferrari. Trvalo to sedem týždňov

Holandský maliar a dizajnér Ton Pret maľuje nielen obrazy, ale svoje pestré farby a veselé motívy nanesie na čokoľvek. Od tenisiek a oblečenia, cez nábytok až po Ferrari. Je jediné na svete, ktoré má v technickom preukaze zápis „pestrofarebné“.

03.06.2020 14:45
debata
Ferrari Art Car - jediné auto v Holandsku,... Foto: ART STUDIO TON PRET
tom-Ferrari Ferrari Art Car - jediné auto v Holandsku, ktoré má v dokladoch v kolónke farba uvedené slovo: pestrofarebná. U Tona Preta si ho dal pomaľovať zberateľ automobilov tejto značky.

Nie je na svete veľa krajín, kde by bola polícia ochotná upraviť doklady auta po tom, ako ho niekto pomaľoval bláznivými figúrkami a pestrými farbami. Holandskému umelcovi Tonovi Pretovi sa ale takýto husársky kúsok podaril. Slávnostné odhalenie nového originálneho náteru vozidla Ferrari 355 GTS si dokonca nenechal ujsť ani predseda vlády.

Holandský umelec mal v týchto dňoch vystavovať na Slovensku. Pandémia koronavírusu mu však plány prekazila. Ustavične priateľsky srdečný a pozitívne naladený umelec však verí, že našu krajinu čoskoro opäť uvidí. A možno spolu s obrazmi so sebou privezie aj pestrofarebný športiak. Viac o jeho tvorbe sa dozviete v rozhovore, ktorý poskytol Pravde.

Slávne Ferarry dostalo funky dizajn od...
Ferrari 355 - Ton Pret
+3Ferrari 355 - Ton Pret
Napríklad aj to, že práce na Ferrari Art Car trvali celých sedem týždňov a vyžiadali si naniesť na karosériu šesť vrstiev špeciálnej farby, odolnej voči vysokým teplotám. Potom putovalo Ferrari F355 GTS do sušičky, kde strávilo ďalších 24 hodín. Výsledok však stojí za to. Dnes parkuje v garáži vášnivého zberateľa áut maranellskej značky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Ton Pret #Ferrari F355
Články podľa značiek