Koncern VW čaká personálne zemetrasenie. Kvôli softvéru

Nábeh dvoch kľúčových noviniek koncernu VW neprebieha podľa plánu. Ako je známe, elektromobil ID.3 aj Golf majú problémy so softvérom. A s nimi aj nová Octavia či Leon. Vyústiť to má do personálnej rošády.

05.06.2020 10:00
debata (1)
Koncern VW musí urýchlene vyriešiť krízovú... Foto: Volkswagen
VW Golf - 2020 Koncern VW musí urýchlene vyriešiť krízovú situáciu s Golfom, ID.3, Seatom Leon a Škodou Octavia.

Problémy so softvérom nového Golfu ôsmej generácie, ktorý sa dotkol aj Škody Octavia, Seatu Leon a pravdepodobne aj Audi A3, zasiahli koncern VW v tej najmenej vhodnej chvíli. V čase keď zápasí s následkami koronakrízy, musel zastaviť či posunúť predaj týchto kľúčových noviniek. Najmä z dôvodu nespoľahlivosti systému tiesňového volania eCall, ktorý je v Európe povinný od roku 2018. K tomu všetkému sa pridávajú softvérové ťažkosti elektrického hatchbacku ID.3, ktorý štartuje novú kapitolu značky.

Nemecký magazín Auto motor und Sport tvrdí, že tak závažná situácia si vyžiada razantné zmeny vo vedení spoločnosti. Prvým obetným baránkom sa má stať šéf marketingu Volkswagenu Jochen Sengpiehl, ktorý okrem iného zlyhal v kauze rasistickej reklamy na nový Golf. Ďalšie mená zatiaľ nepadli, no podľa zákulisných správ sa na čelo značky Volkswagen posadí Oliver Blum, doterajší šéf Porsche. Šéf koncernu VW Herbertie Diess, ktorý doteraz šéfoval aj samotnej značke VW, sa tak bude môcť sústrediť na riešenie krízovej situácie.

Na uvoľnené miesto v Zuffenhausene má zas prísť Berbhard Maier, súčasný riaditeľ Škody. Ten má v Porsche bohaté skúsenosti, keďže do Škody prišiel z pozície šéfa predajov. Kto si sadne do najvyššieho kresla českej značky, zatiaľ nevedno. V každom prípade možno predpokladať, že po týchto zmenách prídu ďalšie, samotný kolotoč manažérov na vyriešenie situácie stačiť nemusí. Koncern potrebuje súrne zarábať, a to sa pri paralyzovaných predajoch Golfu, ID.3, Octavie a Leonu jednoducho nedá.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW Golf #VW ID.3
Články podľa značiek