Ako vyzerá vrakovisko v Dubaji? Je to raj na zemi!

V krajine, kde sa policajti preháňajú na superšportoch asi neprekvapí, že aj tam, kde bežne nájdeme hrdzavé vraky, to vyzerá takmer ako v showroome Ferrari.

12.06.2020 18:00
debata (7)
Ferrari California T má zamieriť do aukcie za... Foto: Supercar Blondie@Youtube
Dubaj - vrakovisko Ferrari California T má zamieriť do aukcie za 30 000 dolárov. Či ho však niekto kúpi, je otázkou.

Bohatá krajina – drahé autá. Platí to aj pre Dubaj, kde stretneme na uliciach exotické supešporty s frekvenciou podobnou Škode Octavia na našich cestách. Aj také vrakovisko je potom celkom iný svet. Tam, kde bežne nachádzame kopu šrotu, určeného v najlepšom na náhradné diely, stoja miliónové poklady. Majú rôzny osud. Niektoré ponechali ich bývalí majitelia len tak na ulici, niektoré zhabala polícia, iné jednoducho doslúžili, alebo sa sem dostali po havárii. Pohľad na tieto autá v každom prípade fascinuje.

Ferrari 612 Scaglietti je, zdá sa, v dobrom... Foto: Supercar Blondie@Youtube
Dubaj - vrakovisko Ferrari 612 Scaglietti je, zdá sa, v dobrom stave. I tak oň nemá nik záujem.

Predstavu o tomto „raji“ si môžeme urobiť vďaka youtuberke, ktorá si hovorí Supercar Blondie. Navštívila dubajské vrakovisko a tiež nevychádzala z údivu. Naozaj tu nie je núdza o Mercedesy-Benz, Masserati, Lamborghini či Ferrari. Niektoré sú značne poškodené a pomaly vrastajú do zeme, iné mieria do aukcie za smiešne vyvolávacie ceny. Zamestnanci sa k nim pritom nesprávajú nijak zvlášť citlivo. Jednoducho, manipulujú s nimi ako s autami na vrakovisku. Je to aj prípad bieleho Ferrari California T, ktoré vyzerá celkom nepoškodené.

Ani tento Mercedes-Benz AMG GT už po havárii... Foto: Supercar Blondie@Youtube
Dubaj - vrakovisko Ani tento Mercedes-Benz AMG GT už po havárii asi nik neopraví. Skončí ako kopa šrotu.

Pracovník vrakoviska ho umiestni na miesto vysokozdvižným vozíkom. Tento exemplár zamieri do aukcie s vyvolávacou cenou 30 000 dolárov, čo je za Ferrari, i keď jazdené a zaprášené, naozaj smiešna cena. Vyšplhať oveľa vyššie sa nemusí, čo dokazuje príklad Lamborghini Huracánu, ktoré tu stojí už pár rokov a nik oň nemá záujem. Je síce havarované, ale možno by ešte stálo za hriech. Jeho stav sa však prudko zhoršuje, keďže za ten čas nemal nik záujem ani zatvoriť okno, ktorým prenikol do kabíny všadeprítomný piesok.

Plejáda „géčkových“ Mercedesov-Benz v úprave... Foto: Supercar Blondie@Youtube
Dubaj - vrakovisko Plejáda „géčkových“ Mercedesov-Benz v úprave AMG patrí tiež ku koloritu tohto zvláštneho miesta.

Zaujímavý je aj prípad Ferrari 612 Scaglietti. Youtuberka v ňom totiž našla v slnečnej clone bankovku v hodnote 500 dirhamov, čo je viac ako 100 eur. Pôvodnému majiteľovi tieto peniaze možno nestáli zato, aby sa po ne načiahol, alebo mu auto zabavila polícia a nebolo času nazvyš. Stojí tu tiež Mercedes-Benz AMG GT s explodovanými airbagmi. V Európe by sa iste niekto pokúsil dať tento klenot opäť dokopy, no v Dubaji to neplatí. Lenže potom sú tu prakticky nepoškodené nové off-roady Mercedes-Benz G63 AMG alebo hneď niekoľko aristokratických kupé Rolls-Royce Wraith. Aj tie tu čaká pravdepodobne smutný osud.

Dubaj - vrakovisko
Dubaj - vrakovisko
+13Dubaj - vrakovisko

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #šrotovisko #vrakovisko
Články podľa značiek