SeaXplorer 77 Datcha: Rus si dal postaviť prepychový ľadoborec!

Luxusné jachty nie sú v kruhoch multimilionárov ničím výnimočným. Plavidlo SeaXplorer 77 pre ruského bankára je však predsa len iné. Kombinuje luxus prvej triedy s expedičným vybavením a schopnosťou preraziť ľad hrubý 41 cm.

24.07.2020 18:00
debata (3)
Nová hračka ruského miliardára Olega Tiňkova je... Foto: Damen Yachts
SeaXplorer 77 La Datcha - 2020 Nová hračka ruského miliardára Olega Tiňkova je nielen prepychovou 6-podlažnou jachtou, ale aj expedičným plavidlom. Nechýba ponorka, vrtuľník ani snežné skútre. "nestandard1

Tak to tu ešte nebolo. Holandská spoločnosť Damen Yachts finišuje so stavbou luxusnej jachty SeaXplorer 77 pre extravagantného ruského bankára Olega Tiňkova. Ako inak, číslica v názve označuje dĺžku lode. Už to naznačuje, že ide o nesmierne drahé plavidlo, no jeho tajomstvo sa skrýva v čomsi celkom inom. Loď, ktorú jej majiteľ prezýva La Datcha, teda dača, ohuruje nielen svojím luxusom, ale aj schopnosťami. SeaXplorer 77 je totiž ľadoborec, ktorý si poradí so zamrznutou vrstvou hrubou až 41 centimetrov.

Na palube bude SeaXplorer rozmaznávať 12 hostí.... Foto: Damen Yachts
SeaXplorer 77 La Datcha - 2020 Na palube bude SeaXplorer rozmaznávať 12 hostí. Na každého pripadajú až dvaja členovia posádky.

Dvanásť hostí, o ktorých sa bude starať 25 členov posádky, tak dokáže La Datcha doviezť v nepredstaviteľnom prepychu prakticky kdekoľvek. Nudiť sa rozhodne nebudú. Tiňkov, mimochodom vášnivý pozorovateľ prírody a dobrodruh, sa totiž rozhodol, že svoju novú hračku vybaví ako expedičnú loď. Na palube je preto nielen vrtuľník, vodné a snežné skútre, ale aj certifikované potápačské centrum s ponorkou a dekompresnou komorou. Zásoba paliva, vody a potravín umožňuje jachte SeeXplorer 77 úplnú nezávislosť počas štyridsiatich dní plavby.

Informácie o tom, že na lodi je bazén, wellness, ľadová fontána či telocvičňa s výhľadom na more, až tak neprekvapia. Jachta je tesne pred dokončením. Pred odovzdaním Tiňkovovi, ktoré je plánované na september, bude prebiehať dolaďovanie detailov a skúšky na vode. Do konca roka si ju plánuje majiteľ užívať sám. Od toho budúceho si vyhradí dvadsať týždňov v roku. Tie zvyšné ponúkne záujemcom na prenájom. Ak máte náhodou záujem, pripravte si približne 760 000 eur za týždeň. V porovnaní s cenou lode je to však bagateľ.
SeaXplorer 77 La Datcha - 2020
SeaXplorer 77 La Datcha - 2020
+14SeaXplorer 77 La Datcha - 2020

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Oleg Tinkov #SeaXplorer
Články podľa značiek