Mercedes-Benz T: Stuttgart plánuje novú dodávku. Bude opäť z Kangoo?

Mercedes-Benz zverejnil siluetu novinky, o ktorej zatiaľ nik ani len netušil. Vytvorí novú praktickú triedu T. Kompaktná dodávka však nemá zamieriť do služieb, ale k aktívnym rodinám.

29.07.2020 12:00
debata (1)
Nová triedy T by mala byť luxusnejšou verziou... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz T - silueta 2020 Nová triedy T by mala byť luxusnejšou verziou Citanu, určenou pre privátnych zákazníkov s aktívnym životným štýlom. Potvrdená je aj elektrická verzia.

Divízia Mercedes-Benz Vans rozšíri o dva roky ponuku úžitkových modelov o novú triedu T. Znie to trochu záhadne, pretože takéto označenie sa zatiaľ v stuttgartskej nomenklatúre neobjavilo, ale vysvetlenie nemusí byť zas až také zložité. S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o nástupcu súčasného Citanu, ktorý vznikol v spolupráci s Renaultom ako prémiovejší derivát Kangoo s trojcípou hviezdou. A ani v budúcnosti to nemá byť inak. Mercesedes-Benz priamo konštatuje, že očakávaná novinka sa bude opäť rodiť v kooperácii s francúzskym partnerom.

Čo sa však zmení, je to, že okrem Citanu, ktorý ostane doménou podnikateľskej sféry, sa objaví aj jeho komfortnejšia civilná verzia s bohatšou výbavou. Podobne ako je tomu vo väčšej triede V alebo aj u mnohých konkurentov. A presne tento derivát dostane označenie trieda T. Podľa automobilky má byť nová trieda ideálnym a praktickým autom pre privátnych zákazníkov určeným na každodenný život aj na voľný čas. Písmeno T, ktoré v minulosti označovalo kombi verzie „éčiek“ či „céčiek“, zvolil Mercedes-Benz cielene, pretože symbolizuje priestor.

A toho má byť v kabíne, ktorá bude ľahko dostupná aj cez dvojicu posuvných dverí, na rozdávanie. Spojitosť s Kangoo naznačuje aj prvá zverejnená silueta. Síce nie s tým súčasným, ale zato s vlaňajším elektrickým konceptom Renault Kangoo Z.E. Concept, ktorý bol predskokanom nového Kangoo. Kým však kompaktný Francúz sa predstaví ešte tento rok, trieda T je naplánovaná až na rok 2022. No nie je vylúčené, že ešte skôr uvidíme „pracovnú“ verziu Citan. V každom prípade plánuje aj stuttgartská automobilka čisto elektrickú verziu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz T
Články podľa značiek