Policajti sa s unikajúcim vozidlom ‘nepárali‘. Zámerne doň nabúrali

Naháňačka s narkomanom sa skončila použitím manévra PIT (Pursuit Intervention Technique), ktorý je možné vidieť na videách amerických policajných zákrokov. Manéver spočíva v náraze policajného vozidla do zadnej časti unikajúceho auta. Práve pre tieto účeli sú nové policajné vozidlá vybavené špeciálnym rámom.

17.08.2020 18:00
debata
VIDEO: Pozrite si, ako vyriešili policajti naháňačku unikajúceho vozidla za pomoci nového rámu na policajnom vozidle

Plzenskí policajti vykonávajúci kontrolu premávky si 13.júla okolo desiatej hodine doobeda všimli rýchlo idúci Citroën C3. Vozidlo bolo hliadke známe, pretože jeho vodič mal zadržaný vodičský preukaz z dôvodu pozitívneho testu na omamné látky. Posádka sa vozidlo snažila zastaviť, no vodič na zvukové a svetelné znamenia nereagoval. Naopak, začal unikať a nebezpečným predbiehaním ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.

Keďže do naháňačky sa pripojili aj ďalšie policajné vozidla a vodič sa približoval k obci Folmava, kde by ohrozil väčšie množstvo chodcov, vytipovali policajti vhodný úsek na zastavenie vozidla s čo najmenším rizikom a škodami. Použili na to manéver PIT (Pursuit intervention Technique), čo znamená, že zámerne narazili do zadnej časti unikajúceho vozidla.

Po zaistení vodiča vykonali policajti orientačný test na omamné a psychotropné látky, ktorý bol pozitívny. Polícia vodiča odviezla do domažlickej nemocnice. Ešte v ten deň kriminalisti začali vykonávať úkony na začatie trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestných činov všeobecného ohrozenia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

ZDROJ: Krimi-plzeň

debata chyba
Viac na túto tému: #policajná naháňačka #Polícia ČR
Články podľa značiek