Hyundai Tucson: Nová generácia bude čistá avantgarda!

Kto by to bol pred pár rokmi povedal, že Kórejci si trúfnu diktovať svetové trendy v dizajne. Nový Tucson, ktorý sa predstaví už 15. septembra, sa však o to pokúsi. Dostane „neviditeľné“ svetlá.

04.09.2020 16:00
debata (1)
Nový Tucson dostane takzvané parametrické denné... Foto: Hyundai
Hyundai Tucson - 2021 Nový Tucson dostane takzvané parametrické denné svetlá, ktoré v deaktivovanom stave doslova „zmiznú“ v štruktúre prednej masky.

Hyundai ani zďaleka nekončí so záplavou tohtoročných noviniek. Len v stredu nám ukázal vynovený crossover Kona a jeho novú verziu N Line a už 15. septembra je na pláne ďalšia, ešte dôležitejšia premiéra. Hlavnú rolu si v nej zahrá štvrtá generácia Tucsonu. Automobilka teraz na ňu láka prvými oficiálnymi snímkami. A ako vidieť, na originalite nešetrila. Toto SUV bude totiž silne inšpirované vlaňajšou štúdiou Hyundai Vision T, za ktorou stál dnes už bývalý šéfdizajnér Luc Donckervolke. Ten dávnejšie sľúbil, že dizajn Hyundaiov posunie na celkom novú roveň. A slovo dodržal.

Interiér vsadí na minimalizmus a displeje. Foto: Hyundai
Hyundai Tucson - 2021 Interiér vsadí na minimalizmus a displeje.

Tucson, ktorý reprezentuje nový štylistický jazyk „Sensuous Sportiness“, dostane takzvané „parametrické svetlá“ Hidden Lights. Ide o sústavu DRL denných svetiel, ktoré v deaktivovanom stave splývajú s povrchom masky, v ktorej sú integrované formou akýchsi drahokamov. Silný prvý dojem je teda zaručený. Hyundai tvrdí, že táto technológia podnieti v ľuďoch zvedavosť, takže si auto budú chcieť pozrieť. Ale tam Tucson nekončí. Odvážny je celý jeho vzhľad vrátane ostrých prelisov evokujúcich opäť parametrický dizajn a zadných svetiel prepojených svetelným pásom.

Trojuholníkové motívy sa objavia aj vo forme... Foto: Hyundai
Hyundai Tucson - 2021 Trojuholníkové motívy sa objavia aj vo forme ostrých prelisov. Naopak, silueta má byť plynulá.
Sebavedomému imidžu má pomôcť aj zväčšená šírka karosérie. Navyše sa Tucson po prvýkrát objaví v predĺženej 7-miestnej verzii. Ani interiér nebude zaostávať inováciami. Bude kompletne digitálny. Hyundai hovorí o architektúre Interspace. Klasické prístroje tak nahradia dva veľké displeje, pričom ten pred vodičom sa už zaobíde bez klasického krytu. Palubná doskanadviaže harmonicky na výplne dverí. Dve chrómové lišty jasne oddelia kokpit vodiča od spolujazdca. O technike zatiaľ nemáme informácie. V každom prípade možno očakávať minimálne mild-hybridnú technológiu tak na strane naftovej, ako aj benzínovej ponuky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Tucson
Články podľa značiek