Dacia Logan/Sandero: Interiér je prezradený. Bude mať aj veľký ‘tablet‘

Len v pondelok ukázala Dacia prvé oficiálne snímky dlhoočakávaných nových dvojčiat a už dnes tu máme fotografiu interiéru. Tentoraz nepochádza z Mioveni, ale zo smartfónu nechceného fotografa.

10.09.2020 16:00
debata
Logan a Sandero sa posunú kvalitou a dizajnom... Foto: Duster Trails
Dacia Sandero - uniknutý interiér 2020 Logan a Sandero sa posunú kvalitou a dizajnom aj v kabíne. Dostanú voľne stojaci displej infotainmentu a členitejší tvar palubnej dosky.

Dacii sa síce podarilo ustrážiť exteriérový dizajn dlhoočakávaných modelov Logan a Sandero tretej generácie až do zverejnenia oficiálnych snímok 7. septembra, ale o interiéri sa to povedať nedá. Na internet sa totiž dostala fotografia kabíny niektorého z predsériových prototypov. A bez akejkoľvek kamufláže. Môže pochádzať z testov alebo priamo z výrobného závodu. Podstatné však je, že dokladuje to, čo sa v podstate očakávalo. Dizajnový posun rumunských dvojčiat sa posunie vpred aj v kabíne.

Čo-to naznačili už fotografie exteriéru, kde bolo za čelným sklom vidieť čosi, čo pripomínalo voľne stojaci displej infotainmentu EasyLink. A naozaj, je to tak. Novinky budú mať väčšiu centrálnu obrazovku situovanú v oveľa výhodnejšie polohe z hľadiska ovládania aj odčítania informácií. Prístrojový panel si zachová klasické analógové prístroje. Volant ostal pôvodný, podobne ako páčky na stĺpiku riadenia. Palubná doska bude však členitejšia, čo je aj zásluha solídnejších prieduchov ventilácie.

Škoda, že nevidieť na stredovú konzolu. Tento pohľad by nám totiž prezradil, či budú mať Logan a Sandero automatickú klimatizáciu, alebo nie. Outdoorové Sandero Stepway iste pridá aj ďalšie prvky, ako špecifické čalúnenie a neodmysliteľné logá. Na vylúštenie hádaniek už nebudeme čakať dlho. Dacia ukáže tretiu generáciu 29. septembra. No nie je vylúčený ani scenár, že práve na základe uniknutej snímky zverení oficiálne fotografie interiéru skôr, ako plánovala. Je to lepšie, ako nechať po sociálnych sieťach kolovať nekvalitný záber.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Logan #Dacia Sandero
Články podľa značiek