Pristál tento Wrangler z vesmíru? Nik sa k nemu nehlási

Majiteľ jedného z najslávnejších off-roadov asi precenil svoje sily. Vzdal to a svoj Jeep Wrangler nechal napospas prírode.

25.09.2020 18:00
debata (8)
Je neuveriteľné, kam sa až dostala táto legenda... Foto: Hemet News@Facebook
Jeep Wrangler - stratený v Kalifornii Je neuveriteľné, kam sa až dostala táto legenda off-roadu. Ďalej si s ňou ale neznámy majiteľ už netrúfol. A ani späť.

Na sociálnych sieťach začali kolovať v skutku kurióze snímky Jeepu Wrangler na hrebeni kalifornských hôr, pravdepodobne blízko Palm Springs. Vedie tadiaľ síce cyklistický chodník pre dobrodruhov, ale objaviť tu opustené auto sa tak často nestáva. Teda vlastne vôbec. Je to také nezvyčajné, že najprv sa v komentároch objavili názory, že ide o fotomontáž. Lenže nejde. Snímky sú vyhotovené z dronu a zachytávajú realitu. K Wrangleru sa navyše už dlhší čas nik nehlási. Zdá sa teda, že jeho majiteľ jednoducho precenil vlastné sily a aj možnosti tohto off-roadu. S Jeepom sa dostal do bodu, ktorý Američania nazývajú „point of no return”, teda bod, z ktorého niet návratu.

Auto neskôr stabilizovali pomocou popruhov, aby... Foto: Hemet News@Facebook
Jeep Wrangler - stratený v Kalifornii Auto neskôr stabilizovali pomocou popruhov, aby sa nezrútilo z ostrého hrebeňa.
S autom tu neznámy vodič uviazol a už si netrúfal pokračovať ďalej a už vôbec nie späť. Celkom ľahostajný však nebol, pretože po čase sa na Jeepe objavili nielen posmešné nápisy, ale aj popruhy, ktoré bránia, aby sa auto zrútilo z hrebeňa. Nechýbalo k tomu veľa, ako vidieť z fotografií. Vozidlo je v prudkom náklone a na mieste drží pravdepodobne len vďaka tomu, že jeho podvozok dosadol na terén. Jedinou cestou, ako ho odtiaľ dostať, je vrtuľník, lenže takáto záchranná akcia môže byť poriadne drahá, možno drahšia ako cena samotného auta. A tak je pravdepodobné, že sa z tohto Wrangleru stane stála kuriozita kalifornských hôr.
Jeep Wrangler - stratený v Kalifornii
Jeep Wrangler - stratený v Kalifornii
+8Jeep Wrangler - stratený v Kalifornii

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Jeep Wrangler #Jeep
Články podľa značiek