Škodu Karoq už vyrábajú aj v Bratislave! Dobrá správa v ťažkých časoch

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia dnes odštartovala výroba kompaktného SUV Škoda Karoq. Montáž v poradí už deviateho modelu v portfóliu zabezpečí v týchto náročných časoch prácu pre približne 500 zamestnancov.

23.10.2020 12:00
debata
Výroba Škody Karoq je integrovaná na linku... Foto: Volkswagen
Škoda Karoq - výroba Bratislava 2020 Výroba Škody Karoq je integrovaná na linku malých vozidiel, kde sa montujú aj modely VW up!, VW eco up!, VW e-up! a Seat Mii electric.

V Bratislave pribudla do modelového portfólia závodu Volkswagen Škoda Karoq. .„Naša spoločnosť intenzívne a nepretržite pracuje na zlepšovaní konkurencieschop­nosti. Jedným z dôležitých výsledkov našich snáh je pridelenie montáže modelu Škoda Karoq, o ktorom bolo rozhodnuté minulú jeseň. Teší ma, že aj napriek náročnej dobe v súvislosti s epidémiou koronavírusu sa nám podarilo spustiť produkciu nového modelu podľa plánu,“ uviedol Dr. Oliver Grünberg, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo Volkswagene Slovakia.

Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva ŠKODA AUTO pre produkciu a logistiku povedal:„Karoq patrí medzi naše svetovo najlepšie predávané modely. Vďaka prepojeniam produkcie v rámci koncernu Volkswagen vieme flexibilne reagovať na pretrvávajúci silný dopyt. S dodatočnými objemami z bratislavského závodu Volkswagen Slovakia podporíme obchodných partnerov Škody a vyhovieme veľkému dopytu po Karoqu.“ Bratislavský závod vypomáha značke Škoda s montážou tohto modelu z kapacitných dôvodov.

Popri elektromobile Škoda Citogo iV ide už o druhý model českej značky na linkách bratislavského Volkswagenu. Výroba bola počas predchádzajúcich mesiacov integrovaná do linky segmentu malých mestských vozidiel, na ktorej sa vyrába aj Volkswagen up!, Volkswagen eco up!, Volkswagen e-up! a Seat Mii electric. Objem výroby sa bude pohybovať rádovo v desaťtisíckach kusov ročne. Hlavnou motorizáciou bude Karoq 1,5TSI v prevedení s manuálnou aj automatickou prevodovkou.

Karosérie pre Škodu Karoq sa vyrábajú a lakujú v Českej republike. Následne sú ako takzvané MKD (Medium Knocked Down) vozidlá transportované do bratislavského závodu. Na linky sú vyskladňované na konci lakovne, odkiaľ plynule putujú do montážnej haly. Podvozok sa vyrába kompletne v Bratislave. Prípravy na výrobu nového modelu si vyžadovali integráciu dodatočnej montážnej technológie, prerobenie zabudovania podvozku, montáž viacerých manipulátorov, ako aj úpravy v agregátnej hale v súvislosti s predmontážou podvozku.
Škoda Karoq - výroba Bratislava 2020
Škoda Karoq - výroba Bratislava 2020
+9Škoda Karoq - výroba Bratislava 2020

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanosť #výroba #Volkswagen Slovakia #SUV #VW #Škoda Karoq
Články podľa značiek