Mercedes-Benz: Svietiaca hviezda na maske môže odstaviť riadenie!

Asi by ste nepredpokladali, že taká triviálna vec ako svietiace logo na maske, môže automobilke spôsobiť veľký problém. Je to ale tak. Mercedes-Benz musí teraz zvolať do servisov až 12 799 kusov vozidiel. Kvôli svietiacej maske im môže štrajkovať posilňovač riadenia či stierače.

26.10.2020 16:00
debata
Svietiaca hviezda na maske luxusných SUV GLE a... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz - logo Svietiaca hviezda na maske luxusných SUV GLE a GLS, vyrábaných v USA, je síce efektná, ale stojí za pomerne rozsiahlou zvolávacou akciou.

Mercedes-Benz ohlásil v USA zvolávaciu servisnú akciu na luxusné SUV GLS a GLE. Týka sa všetkých exemplárov, ktorých majitelia si priplatili za efektnú svietiacu hviezdu ma maske chladiča. Ako upozornila americká agentúra NHTS, podsvietené logo má problém s kabelážou. Systém podsvietenia je zle uzemnený. To, že by samotná hviezda zhasla, by až tak neprekážalo, lenže z tohto dôvodu môže vypovedať službu posilňovač riadenia, stierače alebo ľavý reflektor. A to už môže mať dosah na bezpečnosť.

Podľa automobilky ide o preventívnu akciu, pretože v súvislosti s týmto problémom ešte nezaznamenala žiadnu nehodu ani zranenie. Podľa webu CNET, ktorý na zvolávaciu akciu upozornil, budú všetci majitelia dotknutých vozidiel vyzvaní k návšteve servisu. Automobilka technický problém bezplatne odstráni. Pripomeňme, že modely GLE a GLS vyrába Mercedes-Benz vo svojom americkom závode v Alabame. Odtiaľ sa vozidlá dovážajú aj do Európy, takže uvidíme, či zvolávacia akcia „prepláva“ cez Atlantik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #zvolávacia akcia
Články podľa značiek