Hummer EV Edition 1: Elektrický pikap vypredali za 10 minút

Zdá sa, že Američania po 10-ročnej pauze na legendárny Hummer nezabudli. A že im neprekáža ani to, že mohutný 8-valec zamení noví generácia za elektromotory. Po úvodnej sérii Edition 1 sa len tak zaprášilo.

26.10.2020 18:00
debata (1)
GMC Hummer EV vzbudilo po premiére obrovský... Foto: GMC
GMC Hummer EV - 2022 GMC Hummer EV vzbudilo po premiére obrovský ohlas. Koncern General Motors čosi také už dávno nezažil.

Nová generácia Hummeru, ktorý sa na scénu vráti po desaťročnej odmlke – a to výlučne s elektrickým pohonom, zožala obrovský úspech. Hneď po otvorení objednávok sa na server prihlásili tisíce záujemcov a po desiatich minútach bolo „vypredané“. To napriek cene 112 592 dolárov, ktorú Američania zaplatia za trojmotorovú úvodnú sériu Edition 1. General Motors však odmietol uviesť, koľko kusov z nej vyrobí. V každom prípade je to pre automobilku GMC povzbudením. Záujem prekonal všetky očakávania.

GMC Hummer bol zároveň v deň otvorenia objednávok jedným z najfrekvento­vanejších cieľov na vyhľadávači Google. Paradoxom je, že žiaden zo šťastlivcov, ktorému sa podarilo získať rezerváciu, ešte sériový elektrický Hummer poriadne nevidel. Kupujúci sa tiež musia vyzbrojiť riadnou dávkou trpezlivosti. Výroba novinky totiž odštartuje v modernizovanom závode Hamtramck až na jeseň budúceho roka a k prvým majiteľom sa dostane na jeho konci. GMC tvrdí, že registruje ďalšie tisíce objednávok, ktoré sa už ale týkajú iných verzií.

Verzia Hummer EV 3X bude o niečo lacnejšia, ale jej výroba sa rozbehne až v priebehu roka 2022. Preto sú niektorí záujemcovia ochotní priplatiť si za miesto na čakacej listine na Edition 1, ak niekto rezerváciu zruší. General Motors si mädlí ruky. Na novinke by mal mať „parádnu“ maržu, pretože Hummer EV je klasifikovaný v prémiovom segmente, kde vysoká cena klientele neprekáža. A výhoda GM je aj v tom, že na trh dorazí s najväčšou pravdepodobnosťou skôr ako sľubovaná Tesla Cybertruck. Pripomeňme, že Hummer EV má výkon 1 000 koní a batérie, ktoré zabezpečia dojazd do vzdialenosti 350 km.
GMC Hummer EV - 2022
GMC Hummer EV - 2022
+30GMC Hummer EV - 2022

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobily #General Motors #hummer #GMC Hummer
Články podľa značiek