Prior Design: Tuner skoncoval s ‘bobrými‘ ľadvinkami BMW!

Dizajn novej generácie BMW radu 4 vrátane špičkových verzií M3 a M4 vyvolal rozporuplné reakcie. Dôvodom sú obrie ľadvinky. Nápravu chystá nemecký úpravca Prior Design. Novinkám ponúkne plastiku.

29.10.2020 20:00
debata (3)
Úprava spoločnosti Prior Design zbaví nové... Foto: Prior Design
Prior Design - BMW 4 Úprava spoločnosti Prior Design zbaví nové modely BMW 4, M4 a M3 kontroverzných ľadviniek. Plastike niet čo vyčítať.

BMW nás na zväčšovanie ľadviniek, ktoré sú jeho typickým štylistickým znakom, pripravovalo už dlhšie. V roku 2017 predstavilo koncept i Vision Dynamic, o rok neskôr pridalo štúdiu Vision iNext Concept aj BMW 4 Concept. A k tomu všetkému pribalilo facelift vlajkovej lode radu 7 s najväčšími ľadvinkami, aké sa kedy objavili v histórii BMW, väčšími, než nájdete na SUV X6 a X7. Napriek tomu vyvolala tohtoročná premiéra novej generácie kupé radu 4, a tiež ostrej verzie M4 spolu s M3, rozporuplné reakcie.

Nemecký úpravca navrhuje hneď niekoľko riešení. Foto: Prior Design
Prior Design - BMW 4 Nemecký úpravca navrhuje hneď niekoľko riešení.

Veľké 6-uholníkové ľadvinky, siahajúce od kapoty až po spodnú časť nárazníka, jednoducho nepadli do oka každému. Na internete sa tak začali šíriť virtuálne návrhy, akoby sa dal dizajn radu 4 „opraviť“. Až teraz sa však príležitosti chytil nemecký úpravca Prior Design, ktorý sa rozhodol, že redizajn prednej časti ponúkne tým, ktorým sa súčasný mníchovský trend nepáči. Na svojich stránkach už tuner zverejnil niekoľko návrhov „plastických operácií“. Týkajú sa kupé 4, M4 aj ostrého sedanu M3. Paradoxom je, že kým úpravcovia sa zväčša zameriavajú na posilnenie agresívneho imidžu, Prior Design na emóciách ubral.

A športovým BMW zmenšenie ľadviniek rozhodne svedčí. Posúďte sami. Zatiaľ síce nie je jasné, či sa do výroby dostanú všetky pakety, alebo firma vyberie dizajn s najlepšou odozvou, v každom prípade to má byť čoskoro. Uvidíme, ako zareagujú zákazníci. Ak sa začne úprava šíriť viac, ako býva zvykom, nebude to dobré vysvedčenie pre šéfa dizajnu celej skupiny BMW Group Adriana van Hooydonka, ktorý je známy svojím autoritárskym prístupom. Kufre si kvôli nemu zbalilo v BMW už niekoľko dizajnérov vrátane Jozefa Kabaňa, ktorý sa po epizóde v Mníchove a ešte kratšej v Rolls-Royce, vrátil do koncernu Volkswagen.
Prior Design - BMW 4
Prior Design - BMW 4
+3Prior Design - BMW 4

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #dizajn #BMW 4 #BMW M4 #BMW M3 #ľadvinky #Prior Design
Články podľa značiek