VW ID.3 má ďalší problém. Tentoraz s nabíjačkou

Uvedenie prvého elektrického Volkswagenu na trh sprevádza ďalšia komplikácia. Nesúvisí však so samotným autom. Majiteľom štrajkujú nástenné nabíjačky.

29.10.2020 12:00
debata (1)
Nástenné nabíjačky ID Charger dodáva... Foto: SITA/AP, Volkswagen
VW ID.3 - nabíjačka Nástenné nabíjačky ID Charger dodáva Volkswagenu spoločnosť Elli. Mnohé z nich fungujú však len na jednu fázu.

Volkswagen si iste neprial nič viac ako hladké uvedenie jeho revolučného modelu ID.3 na trh. Tento elektrický hatchback, postavený na platforme MEB, má totiž predstavovať budúcnosť značky a firme priniesť profit ako niekdajšie kľúčové modely Beetle a Golf. To sa ale, ako vieme, nedeje. Príchod na svet sprevádzali viaceré problémy, ktoré vyústili do sklzu premiéry, výroby aj oneskorenia aktivácie niektorých zo sľubovaných funkcií. Napríklad head-up displeja s rozšírenou realitou. Do toho všetkého sa pridala koronakríza. Za všetkým stál však najmä zložitý softvér, ktorý automobilka ladila dlhšie, ako plánovala.

ID.3 sa už síce zákazníkom od septembra dodáva, no smola novinku celkom neopustila. Majitelia novučičkých elektromobilov hlásia problémy s nástennými nabíjačkami ID Charger, ktoré majú urýchliť domáce nabíjanie. Viaceré wallboxy totiž fungujú len na jednu fázu, čím sa ich výkon znižuje na štyri kilowatty. To, samozrejme, predlžuje dobu nabíjania modelu, ktorý môže mať akumulátory s kapacitou až 77 kWh na neúmerne dlhú dobu. Volkswagen už o probléme vie a informuje, že nabíjačky, ktoré dodáva pre automobilku spoločnosť Elli, sú zle naprogramované.

Preto vyzýva majiteľov nabíjačiek, aby ich zaslali späť. Ak sú už nainštalované, firma ich bezplatne vymení. Pri drahších verziách nabíjačiek, ktoré sú pripojené na internet, sľubuje Volkswagen softvérovú aktualizáciu na diaľku. Podľa hovorcu automobilky už viacero takýchto aktualizácií prebehlo. Zároveň VW ubezpečuje, že v súvislosti s nedostatkami značkových wallboxov nehrozí majiteľom žiadne nebezpečenstvo. Napríklad vznik požiaru. Chyba sa prejavuje výlučne pomalým nabíjaním, ktoré nemá ďaleko od nabíjania z bežnej elektrickej siete.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #elektromobily #nabíjačka #nabíjanie #VW ID.3
Články podľa značiek