BMW má záhadný problém. V Kórei mu kolabuje operačný systém

Pripomína to záhadu bermudského trojuholníka. Operačný systém iDrive 7 v nových BMW "štrajkuje" totiž len na jednom jedinom mieste planéty. A to v kórejskej provincii Gangwon. Aj preto sa tomuto fenoménu začalo hovoriť ‘Gangwonský syndróm‘.

10.11.2020 16:00
debata (5)
Systém iDrive 7 má v kórejskom Gangwone... Foto: BMW
BMW M3 Competition - 2021 Systém iDrive 7 má v kórejskom Gangwone nevysvetliteľné problémy. Zamŕza, je nefunkčný alebo sa vypína a resetuje.

Zvolávacie akcie nie sú ničím výnimočným. Jednoducho, automobilky či dodávatelia občas pochybia v procese vývoja alebo výroby. Problémom sú ale vždy zasiahnuté všetky vozidlá, ktoré zišli z liniek v období, kým na danú poruchu neupozornia zákazníci alebo samotný výrobca. Problém, ktorý má najnovšie BMW, a na ktorý upozornil web Autoevolution, sa ale vymyká štandardu. Pripomína skôr záhadu bermudského trojuholníka. Na výpadky operačného systému iDrive 7 sa totiž sťažujú výlučne kórejskí zákazníci.

Podľa sťažností, ktoré boli zverejnené na juhokórejských sociálnych sieťach, sa často stáva, že dôjde k nečakanému zlyhaniu navigácie, prepojenia smartfónov cez Apple CarPlay, núdzového volania a dokonca autonómnych bŕzd. Dochádza tiež k zamrznutiu systému a v konečnom dôsledku k zhasnutiu obrazoviek. Trvá potom celých 20 sekúnd, kým sa iDrive reštartuje. Kuriózne je, že podobné hlásenia nemá automobilka zo žiadneho iného trhu ani regiónu. Týkajú sa výlučne kórejskej provincie Gangwon. Aj preto sa týmto poruchám začalo hovoriť Gangwonský syndróm.

BMW o probléme vie, ale podľa kórejských zákazníkov reaguje na ich sťažnosti dosť chaoticky. To môže naznačovať, že pre zlyhávanie systému iDrive 7 nemá zatiaľ jednoznačné vysvetlenie. Ako však informuje Autoevolution, za problémom by mal stáť modem, ktorý pri vjazde do provincie naráža na vysokofrekvenčné vlny produkované nízkym stupňom dopravy alebo naopak, na nízkofrekvenčné vlny produkované vysokým stupňom dopravy. V takejto situácii má byť modem zahltený dátami, ktoré nestíha spracovať a vypne sa. Podľa neoficiálnych informácií by malo BMW riešiť situáciu on-line aktualizáciou softvéru.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #zvolávacia akcia #iDrive
Články podľa značiek