Hyundai Bayon: Kórejci prekvapujú novým SUV. Príde už za pár mesiacov

Hyundai má za sebou silný rok. Síce so stratou, zato s plejádou noviniek. A s premiérami ešte neskončil. Čoskoro predstaví malé SUV, ktoré sa zaradí pod Konu. Bayon si ale nemáme mýliť s americkým Venue.

27.11.2020 12:00
debata
Prvá snímka novinky prezrádza názov aj to, že... Foto: Hyundai
Hyundai Bayon - 2021 Prvá snímka novinky prezrádza názov aj to, že Bayon nebude len európskou verziou už známeho amerického Venue.

Hyundai tento rok vynovil prakticky celý výrobný program. Facelifty majú za sebou modely i10, i30 aj Kona, pribudli tiež úplne nové generácie modelov i20, Santa Fe a Tucson. A to nespomíname rozšírenie ponuky divízie N. Lenže smršť tohtoročných noviniek ešte nekončí. O svoje miesto sa hlási ďalšie SUV. A to je prekvapivé, pretože o ňom takmer nik netušil. Novinka sa zaradí pod doteraz najmenšie SUV Kona. A čo je ešte prekvapujúcejšie, k európskym zákazníkom dorazí už začiatkom budúceho roka. Takže premiéra je naozaj neďaleko.

Veľa o najmenšom SUV v portfóliu značky Hyundai zatiaľ neprezradil. Máme tu jedinú snímku zadnej časti, ktorá zároveň prezrádza názov. Novinka sa bude volať Bayon. Hyundai tým pokračuje v tradícii geografických mien. Bayonne je totiž mesto ležiace na juhozápade Francúzska, medzi pobrežím Atlantického oceánu a Pyrenejami. Je obľúbenou destináciou plachtenia, jachtingu a turistiky. Podľa automobilky tak názov dobre vystihuje lifestylový charakter očakávaného SUV a aj to, že je určené prioritne pre Európu.

Prvá snímka zároveň naznačuje, že Bayon nebude derivátom modelu Venue, čo je tiež nové malé SUV, predstavené len vlani v USA. Pôjde o autonómny model, postavený pravdepodobne na platforme novej generácie i20. To ale znamená, že na rozdiel od Kony, Tucsonu a Santa Fe, nebude môcť byť vybavený pohonom 4×4. V segmente mestských SUV to ale vôbec neprekáža. Naopak, patria k najrýchlejšie rastúcim z hľadiska predaja. Bayon s dĺžkou približne štyroch metrov sa tak pustí do súboja napríklad s VW T-Cross, Peugeotom 2008 alebo Opelom Mokka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #SUV #Hyundai Venue #Hyundai Bayon
Články podľa značiek