Akcie Tesly rastú do nebies. Musk predbehol bohatstvom Bila Gatesa!

Predpovede, že Elon Musk bude čoskoro tretím najbohatším mužom planéty, sa nenaplnili. V rebríčku je totiž ešte o jednu priečku vyššie! Môže za to stúpajúca cena akcií automobilky Tesla.

03.12.2020 18:00
debata (23)
Najmä vďaka Tesle sa Elon Musk momentálne... Foto: Reuters
Tesla, Elon Musk, Roadster 2 Najmä vďaka Tesle sa Elon Musk momentálne „vyhrieva“ na druhej priečke rebríčka najbohatších ľudí sveta. Ešte v januári bol 35.

Na tento fakt upozornila agentúra Bloomberg. Tá odhaduje bohatstvo kontroverzného podnikateľa a vizionára Elona Muska na 127,9 miliardy amerických dolárov. Len za jeden rok si totiž prilepšil o 100 miliárd, čo je najväčší skok v histórii rebríčka najbohatších ľudí sveta. To ho katapultovalo rovno na druhú priečku. Ešte v januári bol pritom na mieste s číslom 35. Pred Muskom je už len Jeff Bezos, zakladateľ Amazonu, ktorý má stále výrazný náskok. Bill Gates sa však musel uspokojiť s treťou pozíciou, i keď treba vziať do úvahy, že Gates venoval 27 miliárd dolárov na charitu.

Ako je možný takýto obrovský Muskov skok? Je to dané vývojom cien akcií automobilky Tesla, ktorá sa podieľa na Muskovom bohatstve z troch štvrtín. Tesla má momentálne väčšiu trhovú hodnotu ako koncerny Ford, General Motors a Daimler dohromady. K tomu musíme pripočítať ešte hodnotu akcií Muskovej vesmírnej spoločnosti Space X. Mnohí analytici si však kladú otázku, či má takéto ohodnotenie reálny základ. Akcie Tesly vykazujú pomerne veľkú nestabilitu a samotná automobilka zaostáva počtom vyrobených vozidiel aj obratom mnohonásobne za konkurenciou.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Elon Musk #najbohatší ľudia
Články podľa značiek