Tento Brit pekné Vianoce mať nebude. Do tla mu zhorelo 70 superáut

Svet je chudobnejší o 70 zberateľsky cenených áut. A ich britský majiteľ tiež. Pravdepodobne podpaľač zmenil túto mnohomiliónovú zbierku na šrot. Medzi nimi aj Ferrari LaFerrari. Zachrániť sa už nedajú.

24.12.2020 08:00
debata (8)
Pre každého milovníka áut sú takéto fotografie... Foto: Knutsford Fire Station
Požiar zbierky áut - Knutsford 2020 Pre každého milovníka áut sú takéto fotografie bolestivé.

Britský zberateľ vzácnych áut prišiel o svoju rokmi zveľaďovanú kolekciu. Ako informuje Guardian, dôvodom bol rozsiahly požiar, ktorý zničil 14. decembra vo večerných hodinách dve stodoly na vidieckom sídle neďaleko Knutsfordu. Je to naozaj veľká strata, pretože v nich parkovali skutočné skvosty značiek Ferrari, Lamborghini, Porsche či Jaguar. Medzi nimi vraj aj Ferrari LaFerrari.

Bohužiaľ, hoci požiarnici dorazili na miesto tejto automobilovej skazy pomerne rýchlo, oheň sa im nepodarilo zastaviť včas. Používali pritom šesť špeciálnych požiarnych vozidiel aj termokameru na identifikáciu ohnísk. Celá operácia trvala až do popoludnia nasledujúceho dňa. Hasičom neostávalo konštatovať nič iné, ako to, že vzácnym vozidlám, ktoré zhoreli do tla, už nie je možné pomôcť.

Požiar mal takú intenzitu, že zhorené autá nie... Foto: Knutsford Fire Station
Požiar zbierky áut - Knutsford 2020 Požiar mal takú intenzitu, že zhorené autá nie je možné ani poriadne identifikovať.

Šťastím je len to, že pri požiari nikto nezomrel, ani nebol zranený. Experti sa domnievajú, že oheň založil podpaľač, pretože je len málo pravdepodobné, že by obe hospodárske budovy začali horieť súčasne, a to s takou intenzitou. Škody ešte nie sú vyčíslené, ale pôjdu do desiatok miliónov libier. Len spomínané Ferrari LaFerrari malo cenu troch miliónov libier. A k tomu si pripočítajte ďalších 69 superáut.

To naozaj nebudú pekné Vianoce. Ide o veľkú stratu aj v prípade, ak mal zatiaľ anonymný majiteľ svoju zbierku poistenú. Peniaze nie sú všetko. Svet jednoducho nenávratne prišiel o autá, ktoré vznikajú len v malých sériách. Možno aj o nejaké solitéry. Presný zoznam vozidiel však zatiaľ zverejnený nebol.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #podpaľač #zbierka áut
Články podľa značiek