Ferrari: V Maranelle vraj chystajú až tri SUV! Purasangue neostane sám

Nie je to tak dávno, čo Ferrari celkom odmietalo myšlienku na výrobu SUV. Teraz sa však šušká, že okrem schváleného Purosangue vyvíja ďalšie dve. A tie opäť porušia tradíciu. Má ísť totiž o čisté elektromobily!

05.01.2021 18:00
debata
Stávka na SUV je stávka na istotu. Pochopili to... Foto: Ferrari
Ferrari - skica SUV Stávka na SUV je stávka na istotu. Pochopili to aj v Maranelle. V ponuke Ferrari sa preto možno objavia až traja zástupcovia tohto segmentu.

Ferrari je extrémne úspešnou automobilkou, doslova fabrikou na peniaze. Tie sa mu hrnú zo všetkého, čoho sa dotkne. Aj preto dlho otáľalo s myšlienkou na výrobu SUV. Bývalý šéf maranellskej automobilky Luca di Montezemolo nechcel o takomto projekte dokonca ani len počuť. SUV považoval za votrelca v rozpore s čisto športovou tradíciou značky. Lenže úspech konkurencie, najmä Lamborghini s Urusom, Porsche s Macanom a Cayenom, Astonu Martin s SUV DBX či Bentleya s Bentaygou, nakoniec pohľad na maranellské SUV zmenil. Už viac ako dva roky vieme, že takýto model Ferrari vyvíja a že sa bude volať Purosangue, teda „čistá krv“.

Šokom však je, že podľa najnovších informácií britského magazínu Car neostane Purosangue osamoteným. Na ceste sú vraj ďalšie dva crossovery. Majú mať kódové označenie F224 a F225. A ešte väčším prekvapením je fakt, že má ísť o čisté elektromobily, ktoré v pláne Ferrari nefigurovali. Doteraz sa hovorilo maximálne o hybridoch. Sprísňujúce sa emisné limity a blížiace sa zákazy predaja áut so spaľovacími motormi však Ferrari nedovolia ignorovať ani tento trend. Ponáhľať sa však s nimi nebude. Kým 12-valcový hybridný Purosangue príde na trh už v roku 2022, jeho elektrickí súrodenci sú na pláne až v rokoch 2024 a 2026, teda nie skôr, než to bude nevyhnutné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #SUV
Články podľa značiek