Pomsta za výpoveď: Zúfalý zamestnanec Mercedesu neuniesol ‘vyhadzov‘. Bagrom zničil 50 áut

Minulý rok bol ťažký. Mnohí ľudia kvôli pandémii prišli o zamestnanie. Tento 38 ročný Španiel to ale s hnevom naozaj prehnal. A nikomu nepomohol.

09.01.2021 14:00
debata (16)
S takýmto stavebným strojom zaútočil vyhodený... Foto: Twitter
Mercedes-Benz - výpoveď zametnanca S takýmto stavebným strojom zaútočil vyhodený zamestnanec na závod, v ktorom pracoval.

Uniesť psychický tlak zo straty zamestnania nie je jednoduché. Niekto svoj údel nesie hrdo a statočne, no niekto to jednoducho nedokáže. Toto je ten smutnejší príbeh. Stojí za ním Španiel, ktorý dostal výpoveď z montážneho závodu automobilky Mercedes-Benz vo Vitorii. Zareagoval na to skutočným skratom. Rozhodol sa pomstiť neuveriteľným spôsobom. Ukradol bager a posledný deň vlaňajšieho roka s ním vyrazil na 21-kilometrovú cestu do baskického závodu. A bohužiaľ za ten čas jeho emócie nevychladli.

Obeťami jeho vyčíňania sa stalo 50 novučičkých... Foto: Twitter
Mercedes-Benz - výpoveď zametnanca Obeťami jeho vyčíňania sa stalo 50 novučičkých Mercedesov-Benz triedy.

S mohutným strojom prerazil bránu a zamieril priamo k novučičkým Mercedesom-Benzom triedy V,vrátane elektrických verzií eVito, ktoré sa vo Vitorii vyrábajú. Na parkovacej ploche, kde sa nové autá uskladňujú, spôsobil doslova spúšť. Zničil celkom 50 „véčok“, čím spôsobil škodu vo výške dvoch miliónov eur. A to ešte dobre dopadlo. Pri incidente sa nik nezranil, a navyše mužovi dokázali zabrániť vo vjazde do výrobnej haly, kam to mal tiež namierené. Sebe ani rodine svojím skutkom nepomohol.

Neušetril ani elektrické verzie eVito. Foto: Twitter
Mercedes-Benz - výpoveď zametnanca Neušetril ani elektrické verzie eVito.

Ekonomicky na tom bude horšie ako tesne po výpovedi. Hrozí mu väzenie aj náhrada škody. Jeho skratový čin však mnohých bývalých kolegov neprekvapil. V závode vládne ponurá nálada. Rozpočtové škrty sa totiž majú dotknúť ďalších 10 až 15 percent zamestnancov. Nik si tak nemôže byť istý svojím miestom. Tesne pred Vianocami dokonca pracovníci závodu uskutočnili protest, ktorým vyjadrili svoj nesúhlas s masovým prepúšťaním. Ale na rozdiel od svojho zúfalého kolegu pokojným spôsobom.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz
Články podľa značiek