Horch sa vracia! Audi už testuje konkurenta pre Maybach

Šepkalo sa o tom už v roku 2018. Teraz ale ide do tuhého. Luxusné verzie Audi A8 naozaj ponesú symbol zaniknutej automobilky Horch. Ako inak. Je to odpoveď Ingolstadtu na úspech konkurenčného Maybachu.

20.01.2021 14:00
debata
Testy výrazne predĺženej vlajkovaj lode sú v... Foto: Autoevolution
Audi A8 W12 Long Horch - 2021 Testy výrazne predĺženej vlajkovaj lode sú v plnom prúde.

Mercedes-Benz má Maybach a čo má Audi? Zatiaľ nič, no to sa zakrátko zmení. Aj automobilka z Ingolstadtu plánuje totiž okoreniť svoje vrcholové verzie slávnym emblémom. S a RS sú síce silné značky, no majú príliš športový zvuk. Chcelo by to čosi aristokratické, čosi noblesné. A tak sa Audi pozrelo do histórie a rozhodlo sa oprášiť Horch – automobilku, ktorá kedysi, podobne ako Audi, patrila do koncernu Auto Union a predstavovala absolútny vrchol nemeckého automobilového priemyslu. Navyše, obe značky založil geniálny nemecký konštruktér August Horch.

V časoch, keď sa špekuluje o tom, že sa koncern VW zbaví kvôli investíciám do elektromobility niekoľkých značiek, ako Lamborghini či Ducati, znie síce rozširovanie „brendového“ portfólia trochu prekvapivo, no z hľadiska marketingu ide o dobrý ťah. Reinkarnácia Horchu by si totiž nevyžiadala extra veľké investície, aké potreboval na prelome milénia Maybach. Veď koncern VW neplánuje stavať novú automobilku, len dať veľkým a superluxusným limuzínam z Ingolstadtu punc výnimočnosti. Nebudeme na ne čakať dlho. Čas premiéry sa blíži solu s faceliftom vlajkovej lode A8.

Automobilka Horch vyrábala tie najluxusnejšie... Foto: Autoevolution
Audi A8 W12 Long Horch - 2021 Automobilka Horch vyrábala tie najluxusnejšie nemecké autá. Kvalitou prekonávala aj vtedajší Daimler.
Prezrádzajú to snímky webu Autoevolution, ktoré zachytávajú maskované Audi A8 s dĺžkou, ktorá na prvý pohľad prekonáva aj verziu A8 W12 Long. Cieľom je teda postaviť ešte luxusnejší derivát s veľkým podielom ručnej práce, ktorý sa bude zameriavať v prvom rade na komfort zadných cestujúcich. Presne tak, ako to robí Maybach, presnejšie Mercedes-Maybach s triedou S. A má ohromný úspech, na míle vzdialený fiasku, ktoré Maybach sprevádzalo v časoch, keď sa ho Daimler pokúsil vzkriesiť ako samostatnú značku po tom, čo mu BMW „ukradlo“ spred nosa Rolls Royce a VW zasa Bentley.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi A8 #Maybach #Mercedes-Maybach #Horsch
Články podľa značiek