Honda HR-V: Aj ‘Jazz v gumákoch‘ bude už iba hybrid

Tretia generácia crossoveru HR-V je za rohom. Prestaví sa už vo februári a po vzore menšieho Jazzu presedlá výlučne na hybridný pohon e:HEV.

21.01.2021 16:00
debata
Nová Honda HR-V ešte viac posilní siluetu v... Foto: Honda
Honda HR-V - 2021 Nová Honda HR-V ešte viac posilní siluetu v štýle kupé.

Nedávno Honda oznámila, že zastavuje montážne linky s modelom HR-V. Bol to neklamný znak skorého príchodu novej generácie. Napokon, je na čase. Tá súčasná pochádza z roku 2014. Čakať nebudeme naozaj dlho. Hoci médiami kolovali správy o tom, že projekt bude kvôli koronakríze meškať, nakoniec sa Honde podarilo ustrážiť pôvodný termín premiéry. Ako oznámila, novinku predstaví vo februári.

Pod kapotou si HR-V vypožičia hybridnú techniku... Foto: Honda
Honda HR-V - 2021 Pod kapotou si HR-V vypožičia hybridnú techniku menšieho Jazzu.

Tak ako menší Jazz, s ktorým HR-V zdieľa platformu, presedlá na hybridný pohon e:HEV. Aspoň v Európe, kde jej iná možnosť kvôli emisným limitom ani nezostáva. Pod kapotou by sme tak mali nájsť atmosférický 4-valec 1,5 i-VTEC v role generátora a hlavný trakčný elektromotor. Spaľovací motor sa prostredníctvom jednostupňovej prevodovky spojí s kolesami prednej nápravy, len pri vyšších rýchlostiach.

Aj HR-V sa tak stane súčasťou plánu Hondy mať do roku 2022 v Európe elektrifikované všetky modely. Dnes to platí pre Jazz aj CR-V. Formát sa ale veľmi meniť nemá. Novinka má byť dlhá 4 350, široká 1 785 a vysoká 1 600 milimetrov. Dizajn s maskovanou kľučkou zadných dverí ešte viac umocní siluetu kupé, ktorá bola typická aj pre súčasnú generáciu. Vidieť to z jednej z dvoch oficiálnych snímok. Tá zachytáva práve túto časť. Druhá zobrazuje plaketu e:HEV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Honda HR-V
Články podľa značiek