BF Goodrich: Američania vyvinuli off-roadové stierače!

Uznávaný expert na terénne pneumatiky sa najnovšie pustil do stieračov. Nie sú veru lacné, ale stojí to zato.

26.01.2021 12:00
debata
Terénne stierače sú vyrobené z odolnej gumovej... Foto: BF Goodrich
BF Goodrich - stierače Terénne stierače sú vyrobené z odolnej gumovej zmesi a svojím uchytením či robustnou konštrukciou odolávajú veľkej záťaži.

Novinka od BF Goodrich je naozaj prekvapivá. Tvorca tých najextrémnejších pneumatík pre tie najextrémnejšie off-roady sa rozhodol, že konečne skoncuje so starým známym problémom. Ani tie najlepšie pneumatiky vám totiž nepomôžu, ak v terénnom aute zlyhajú stierače. Dobrá trakcia bez dobrého výhľadu jednoducho nič neznamená. A tak sú tu nové off-roadové stierače, ktorým nemajú prekážať ani tie najdrsnejšie podmienky.

DNA pneumatikárskeho gigantu dávajú jasne... Foto: BF Goodrich
BF Goodrich - stierače DNA pneumatikárskeho gigantu dávajú jasne najavo dizajnom pripomínajúcim dezén plášťa.

Ich základom je špeciálna gumová zmes, pravdepodobne s vysokým podielom prírodného kaučuku, ktorá im dodáva vysokú pružnosť aj v tuhých mrazoch a zároveň ich robí odolnými proti poškodeniu. A že sú inšpirované dlhoročnými skúsenosťami spoločnosti s výrobou off-roadových pneumatík, dávajú na známosť aj dizajnom, pripomínajúcim dezén. Konkrétne inšpirovaným pneumatikou All-Terrain T/A KO2.

Uplatnenie nájdu stierače BF Googrich aj na... Foto: BF Goodrich
BF Goodrich - stierače Uplatnenie nájdu stierače BF Googrich aj na zadnom okne.
Podľa BF Goodrich majú byť stierače prakticky nezničiteľné, majú si poradiť so snehom, blatom a navyše odpudzovať vodu. Konektor Secure-X zabezpečuje ľahké nasadenie a „odpruženie“ X-Flex zas stálu priľnavosť stieracej lišty po celej jej dĺžke stierača. Nemal by tak za sebou zanechávať typické nezotreté pásy. Keď tak nad tým rozmýšľame, sú to nielen off-roadové, ale vlastne dokonalé zimné stierače. Táto kvalita však čosi stojí. V USA sa predávajú za 79,99 dolára, teda takmer 66 eur za jeden pár.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stierače #BF Goodrich
Články podľa značiek