Brutálny Cadillac CT5-V Blackwing vypredali za pár minút. Nový už nevznikne

Stačilo otvoriť rezervačný systém a táto americká „beštia“ s výkonom 477 kW mala za pár minút svojich zákazníkov. Ani sa niet čomu čudovať. Ostrý sedan je v podstate rozlúčkou Cadillacu s „fosílnou“ érou. A je to rozlúčka veľkolepá.

08.02.2021 14:00
debata
Kombináciou kompresorového 8-valca, manuálnej... Foto: Cadillac
Cadillac CT5-V Blackwing - 2021 Kombináciou kompresorového 8-valca, manuálnej prevodovky a zadného náhonu Cadillac CT5-V Blackwing doslova očaril nadšencov. A tí si nenechali ujsť príležitosť.
Len minulý týždeň predstavil Cadillac svoj najvýkonnejší model v histórii. Sedan CT5-V Blackwing má totiž pod kapotou plnokrvný 6,2-litrový 8-valec preplňovaný kompresorom, takže ponúka 477 kW a krútiaci moment 893 Nm. Tým ukazuje chrbát aj novučičkému BMW M5 CS či Mercedesu-Benz E63 S AMG. Navyše smeruje brutálnu silu výlučne k zadným kolesám cez 6-stupňovú manuálnu prevodovku. Nik iný vám čosi také dnes a ani v budúcnosti už neponúkne. Preto sa netreba čudovať, že stačilo otvoriť rezervačný systém a po americkej „beštii“ sa zaprášilo behom niekoľkých minút.

Vznikne len 250 exemplárov, čo znamená, že Blackwing je doslova zberateľským klenotom, ktorého cena môže už iba rásť. Na čakaciu listinu sa síce zapísali aj ďalší zákazníci, či sa ale k vysnívanému Cadillacu dostanú, je viac ako neisté. Ďalšie „beštie“ už pravdepodobne nevzniknú. Podľa webu Car and Driver totiž Cadillac končí so spaľovacími motormi. Do roku 2035 zmiznú z ponuky všetkých značiek a modelov koncernu General Motors a jeho vlajková loď má byť tou prvou, ktorá sa s nimi rozlúči. Nahradí ich čisto elektrický pohon. Novú generáciu agregátov s vnútorným spaľovaním už Cadillac rozhodne vyvíjať neplánuje. CT5 Blackwing je tak jeho veľkolepou bodkou za „fosílnou“ érou.

Cadillac CT5-V Blackwing - 2021
Cadillac CT5-V Blackwing - 2021
+8Cadillac CT5-V Blackwing - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cadillac #Cadillac CT5-V Blackwing
Články podľa značiek