Rýchla reakcia zabránila čelnej zrážke

Pre Slovákov známa cesta E 50 za Slavkovom v smere na Brno sa zahalila do hmly. Vtom sa cez dve plné čiary vyrútilo nákladne vozidlo v protismere. Vodič osobného auta pohotovo zareagoval. V aute na nešťastie vodiča nákladného vozidla sedela hliadka polície.

07.03.2021 16:00
debata (2)
VIDEO: Pozrite si, ako zaregovali policajti na protiidúce vozidlo v hmle. Stihli by ste zareágovať a očakali by ste to vôbec?

Dopoludnia 26. februára sa na ceste E50, ktorá je Slovákov známa, keďže sa ňou dostanú od hraničného priechodu Drietoma až do Brna, bola hustá hmla. Cestné pruhy oddeľuje v úseku neďaleko Slavkova dvojitá neprerušovaná čiara. V tom sa na auto policajnej hliadky vyrútilo nákladné vozidlo. Vodič služobného vozidla našťastie pohotovo zareagoval a zabránil fatálnej zrážke.

Po tom, čo hliadka zastavila nákladné vozidlo, sa jeho vodič začal okamžite vyhovárať a uviedol, že do protismeru ho vytlačilo neznáme aut. Túto verziu však vylúčil vodič bielej dodávky, ktorá išla za ním. Pre tento nebezpečný manéver hrozí šoférovi nákladiaku v správnom konaní vysoká pokuta. Polícia Českej republiky upozorňuje , že riziko pravdepodobného usmrtenia počas hmly je skoro dvojnásobná a každý by mal jazdiť takou rýchlosťou, aby bol schopný vozidlo bezpečne zastaviť na vzdialenosť, na ktorú vidí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Brno #hmla #jazda v protismere #Polícia ČR
Články podľa značiek