Lidl opäť fušuje do fachu predajcom áut. A celkom úspešne

V Nemecku to pred dvomi rokmi Lidl už s predajom áut skúšal. Pre veľký úspech si to zopakuje vo veľkom. Ponúkne operatívny lízing na trojicu áut - Kiu Stonic, Renault Clio a Renault Twingo.

08.03.2021 12:00
debata (5)
Po dvoch rokoch to Lidl opäť skúša v Nemecku aj... Foto: Kia/Lidl
Kia-Stonic-2018-1600-38 Po dvoch rokoch to Lidl opäť skúša v Nemecku aj s autami.

Keď Lidl v Nemecku v roku 2019 rozbehol predaj, respektíve prenájom áut, tak známe príslovie „míňa sa to ako teplé rožky“, nadobudlo nový rozmer. Skutočne ste si ich mohli kúpiť a popri nich si zaobstarať napríklad nový Fiat 500.

Lidl ponúkal najprv v bezkonkurenčných cenách vlastné služobné ojazdené vozidlá, ktoré sa rozchytali okamžite. Potom to skúsil s operatívnym lízingom a limitovanou ponukou áut s vopred danými výbavami a farbami.

Takto vyzerá ponuka Lidlu na Kiu Stonic. Auto... Foto: Lidl-Auto
LIDL Kia Stonic Takto vyzerá ponuka Lidlu na Kiu Stonic. Auto nemožno ďalej konfigurovať.

Klienti sa rozhodovali medzi dvoj-, troj- alebo 4-ročným operatívnym lízingom v tej dobe za naozaj zaujímavé ceny – 89 eur mesačne a s poistením a údržbou ďalších 68 eur. Ponuka bola limitovaná na tisíc vozidiel, zo skladu zmizli všetky v priebehu jediného týždňa.

Teraz sa k myšlienke operatívneho lízingu vracia, spolupracovať bude so spoločnosťami Vehiculum a Sixt. A ceny sú opäť zaujímavé. Napríklad crossover Kia Stonic môžete mať aktuálne v Lidli s benzínovým 100-koňovým motorom a 5-stupňovým manuálom za 135 eur mesačne, objednávka trvá 15 minút. Je úplne jednoduchá a všetko zvládnete cez mobil alebo počítač.

Táto cena platí pre štvorročný prenájom s ročným limitom 10-tisíc kilometrov. Ak by ste auto chceli na dva roky s nájazdom 20-tisíc kilometrov ročne, zaplatíte mesačne 194 eur. K dispozícii je výlučne vo výbave Vision. Do nej patria napríklad 17-palcové kolesá z ľahkých zliatin, infotainment so 7-palcovým dotykovým displejom, zadné parkovacie senzory, klimatizácia a aj vyhrievané sedadlá. Inak auto nie je individuálne konfigurovateľné.

Okrem Stonicu je v ponuke Lidlu aj Clio a Twingo. Foto: Lidl-Auto
Lidl Auto Okrem Stonicu je v ponuke Lidlu aj Clio a Twingo.

Ďalšie dve autá v ponuke však konfigurovateľné sú. Ide o Renault Clio a Twingo, ktoré si možno viac prispôsobiť vlastným predstavám. Clio vás vyjde 109 eur mesačne, Twingo 99 eur – opäť pri prenájme na štyri roky a s ročným nájazdom 10-tisíc kilometrov.

Za mierny doplatok ich môžete mať aj s doručením vozidla k vám domov. V prípade Stonicu by ste aktuálne mali mať auto k dispozícii za menej ako šesť týždňov. Pri Cliu a Twingu však naň treba čakať päť až sedem mesiacov. A smutná správa na záver – ide o ponuku, ktorá sa vzťahuje zatiaľ len na nemeckú predajnú sieť tohto reťazca. U nás zatiaľ zostanete len pri tých „teplých rožkoch“, po novom aute sa treba poobzerať inde.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Lidl #predaj áut #Kia Stonic #operatívny lízing #nové autá
Články podľa značiek