Renault má nové logo. Je spomienkou na budúcnosť

Podobne ako Peugeot sa aj Renault inšpiroval pri tvorbe nového loga minulosťou. Nechce však, aby vyvolávalo zbytočnú nostalgiu. Sprevádzať ho totiž bude do elektrickej budúcnosti.

08.03.2021 18:00
debata
Nové logo vychádza z loga, ktoré Renault... Foto: Renault
Renault - logo 2021 Nové logo vychádza z loga, ktoré Renault používal v roku 1972.

Nové časy, nové logo. Tak by sa dala charakterizovať vlna prezentácií nových symbolov automobiliek. Len tento rok predstavili vynovené logá napríklad Dacia, Kia či Peugeot. A teraz tu máme Renault. Až takým veľkým prekvapením však nie je. Objavilo sa totiž už v januári na mega akcii Renaulution, kde nový šéf skupiny Renault, Luca de Meo, prezentoval budúcnosť jednotlivých značiek. Zažiarilo na koncepte elektrického Renaultu 5, ktorý by sa mal stať už čoskoro realitou. Práve tento model vyjadruje to, čo je pre Renault dôležité. Ťažiť z toho najlepšieho v histórii a tento odkaz posunúť do budúcnosti.

Takto sa logo Renaultu vyvíjalo v priebehu času

Naposledy Renault menil logo v roku 2015. Išlo... Foto: Renault
Renault - logo história Naposledy Renault menil logo v roku 2015. Išlo však v podstate len o retuše pôvodného z roku 1992.
Prvýkrát sme ho videli na koncepte novodobého... Foto: Renault
Renault - logo 2021 Prvýkrát sme ho videli na koncepte novodobého nástupcu legendárnej „päťky“.
Nové logo je graficky minimalistické. Žiadne tiene, žiadne 3D efekty, žiadna farba. To je ideálne pre svet, v ktorom sa musí objavovať na papieri aj vo virtuálnej podobe. Stále je to ale diamant, tentoraz v štýle Op Art, teda optického umenia, ktoré vytvára efekt len hrou s hrúbkou čiar. Odkazuje pritom na logo, ktoré Renault používal už začiatkom sedemdesiatych rokov. To práve vládla slávna „päťka“. Podľa automobilky má byť symbolom „Nouvelle Vague“, teda novej vlny, ktorá bude moderná, technologická a bez nostalgie. Zmena loga bude postupná. Začne už tento mesiac, do dvoch rokov by sa malo objaviť na všetkých nových produktoch.
Renault - logo 2021
Renault - logo 2021
+20Renault - logo 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault
Články podľa značiek