V Trnave už vyrobili 50 tisíc elektromobilov

V trnavskej automobilke Stellantis vyrobili 18. marca dopoludnia už 50-tisíci elektrický Peugeot e-208. Nikde inde nevzniká.

22.03.2021 14:00
debata
Jubilejný exemplár elektrického Peugeotu e-208... Foto: Stellantis
Peugeot 208 - výroba v Trnave Jubilejný exemplár elektrického Peugeotu e-208 zišiel z liniek po dvoch rokoch produkcie a zamieri do Nemecka.

Jubilejné vozidlo, ktoré zišlo z liniek, bolo v atraktívnej verzii GT s bielym perleťovým lakom s čiernou strechou. Pripravené je na export. Objednal si ho zákazník v Nemecku. Trnavská automobilka vyrobila prvý elektrický Peugeot e-208 27. marca 2019. Takže na tento míľnik potrebovala takmer presne dva roky. Nikdy predtým sa v Trnave elektromobily nevyrábali. Automobilka tvrdí, že najčastejšie si klienti objednávajú Peugeot e-208 v modrej farbe – Blue Vertigo, žltej – Jaune Faro a perleťovo bielej – Blanc Nacre. Presne ako jubilejný exemplár.

Najviac elektrických áut putovalo z Trnavy do Francúzska, Nemecka a Veľkej Británie. Peugeot e-208, vyrábaný exkluzívne len v Trnave, by ste však stretli aj na cestách Islandu, Južnej Kórey, Guiney, Švédska, Fínska či Izraela. Nová generácia Peugeotu 208 bola minulý rok zvolená za Európske auto roka 2020 a získala už 24 ocenení. Okrem elektrického Peugeotu sa na Slovensku vyrábajú aj ďalšie elektromobily. Napríklad VW e-Up! alebo v minulosti Škoda Citigo iV. A potom je tu celý rad pulg-in hybridov – od VW Tuareg až po Kiu XCeed PHEV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Peugeot #výroba áut #Peugeot e-208 #Stellantis #Peugept 208
Články podľa značiek