Lada nasadzuje nový infotainment. Dokáže viac ako ten v Daciách

Ruský AvtoVaz rozhodne nie je priekopníkom v technológiách. Nové Lady však vyzbrojí informačno-zábavným systémom, ktorý môže súťažiť s tými najmodernejšími. Vietor fúka od Renaultu.

25.03.2021 16:00
debata (5)
Aj majitelia ruských Lád si budú môcť dopriať... Foto: AvtoVaz
Lada - infotainment Enjoy Pro 2021 Aj majitelia ruských Lád si budú môcť dopriať výhody moderného infotainmentu, vrátane aktualizácie softvéru na diaľku. Systém Enjoy Pro bude teda pripojený na internet.

Lady sú jednoduché a lacné autá. Neočakáva sa, že by mali byť vybavené najnovšími technológiami. Napriek tomu dostanú teraz zákazníci možnosť dopriať si jednu vychytávku, ktorá je relatívnou novinkou aj v modeloch oveľa renomovanejších značiek. Lada totiž rozšírila ponuku príplatkového príslušenstva o nový informačno-zábavný systém Enjoy Pro. Zatiaľ síce nevieme, do ktorých modelov zamieri, ale ak by sa to netýkalo tých najnovších, ktorými sú Vesta a crossover Xray, nemalo by to veľkú logiku.

Infotainment Enjoy Pro je vybavený 8-palcovou dotykovou obrazovkou a aparatúrou Arkamys. To jasne naznačuje, že vetry vejú z materského Renaultu. Navyše má systém hlasové ovládanie, diaľkovú aktualizáciu softvéru a dokonca schopnosť samoučenia, ktorá sleduje návyky majiteľa a podľa toho vyberá obľúbené stanice či ciele navigácie. To je na ruskú značku čosi nevídané. Ak si chceli majitelia Lád doteraz dopriať viac elektroniky, obrátiť sa museli na externé firmy, napríklad na spoločnosť CMGAISD, ktorá pre Vestu dodáva digitálny prístrojový panel.

Spolu s Enjoy Pro prichádza aj konektivita so smartfónmi cez platformy Apple CarPlay a Android Auto. Lady budú teda v tomto smere vybavené lepšie ako sesterská Dacia. Systém bude možné ovládať aj z volantu, takže integrácia je na úrovni súčasnej konkurencie. Výrobca dodáva, že pre každý model navrhol optimálnu zástavbu. Od tej sa odvíja umiestnenie či počet reproduktorov. Cenu zatiaľ AvtoVaz neprezradil. Uvidíme, či sa medzi modelmi objaví aj kombi Largus, čo je „preznačkovaná“ Dacia Logan MCV prvej generácie s logom ruskej Lady.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #AvtoVaz #infotainment
Články podľa značiek