Škoda Kodiaq: Facelift je za rohom. Zmeny prezrádza skica

Najväčšie SUV z Boleslavi bijuje na trhu už takmer päť rokov. Na modernizáciu je teda najvyšší čas. Škoda sľubuje osvieženie dizajnu aj zmeny pod kapotou.

31.03.2021 20:00
debata
Škoda prepracuje najmä prednú časť Kodiaqu.... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq - 2021 Škoda prepracuje najmä prednú časť Kodiaqu. Objaví sa tu 6-uholníková maska v štýle novej Octavie a tiež užšie svetlá.

Kodiaq prišiel na svet v roku 2017, ešte v čase, keď mala Škoda v ponuke jediné SUV – Yeti. Odvtedy sa ale veľa zmenilo. Yeti z ponuky vypadol a nahradil ho konvenčnejší, ale predajne úspešnejší Karoq. A potom Škoda pridala do svojej dobrodružnej rodiny aj najmenší Kamiq. Tieto modely dnes predstavujú dôležitý pilier prosperity, a tak sa netreba čudovať, že na každom z SUV Škode mimoriadne záleží. Dokazuje to pripravovanou modernizáciou Kodiaqu. Hoci vyzerá stále „in“, je na ňu naozaj čas.

Zadné svetlá budú tiež užšie. Typická grafika v... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq - 2021 Zadné svetlá budú tiež užšie. Typická grafika v tvare písmena C im ale ostane.

Vynovený Kodiaq sa ukáže 13. apríla, no už dnes si môžeme urobiť predstavu o zmenách. Najmä tých štylistických. Škoda totiž zverejnila prvé oficiálne skice. Kodiaq, z ktorého sa predalo viac ako 600 000 kusov, dostane prepracovanú 6-uholníkovú prednú masku v štýle novej Octavie. Nadväzovať na ňu budú užšie svetlá s kryštalickou štruktúrou, ktoré vytvoria s nižšie umiestnenými hmlovkami „štvorokú“ grafiku. Otvor pre prívod vzduchu v nárazníku bude väčší. Navyše dostane po stranách hliníkové dekorácie v tvare písmena L.

Škoda tiež v tlačovej správe spomína odlišne modelovanú kapotu. Aj vzadu sa objavia užšie svetlá, typická grafika v tvare písmena C im ale zostane. Zmeny prebehnú aj pod kapotou, hoci automobilka ich zatiaľ nešpecifikuje. V každom prípade nahradí pôvodný 4-valcový diesel 2,0 BiTDI v Kodiaqu RS konvenčnejší benzínový motor 2,0 TSI s výkonom 180 kW z Octavie RS. Šepká sa tiež o tom, že plánovaná plug-in hybridná verzia Kodiaqu nakoniec z plánov Škody vypadla. Tá však nebude zákazníkom rozhodne chýbať tak, ako silný diesel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #facelift #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq
Články podľa značiek