MG Cyberster: Návrat ku koreňom? Vyzerá to tak

Britské MG už dávno nie je tým, čím bývalo. Súčasný výrobca čínskych lowcostových modelov sa však na autosalóne v Šanghaji obzrie do svojej športovej minulosti.

07.04.2021 18:00
debata
Atraktívny elektrický roadster by mohol vrátiť... Foto: MG
MG Cyberster Concept - 2021 Atraktívny elektrický roadster by mohol vrátiť MG na mapu výrobcov športových áut. Minimálne dizajnom na to má.

Od roku 2006 je britská značka MG, preslávená športovými roadstermi MG B či MG F vo vlastníctve čínskeho SAIC Motor Corporation. Bez čínskeho kapitálu by síce neprežila, no zmena vlastníka znamenala okrem záchrany aj popretie jej tradícií. V súčasnosti totiž MG produkuje cenovo orientované kombi či SUV s benzínovým, hybridným a čisto elektrickým pohonom. Jej modely ako MG3, MG5 EV, MG ZS či HS nemajú okrem ceny čím zaujať. To by sa ale mohlo zmeniť. Pre aprílový autosalón v Šanghaji totiž chystá veľkú premiéru, ktorou sa obzrie do svojej slávnej minulosti.

Interiér plný displejov pôsobí naozaj... Foto: MG
MG Cyberster Concept - 2021 Interiér plný displejov pôsobí naozaj futuristicky. Posádka by v ňom mala zažiť šprint na stovku pod tri sekundy.

Na jednej z mála motorshow, ktorá sa tento rok uskutoční, ukáže koncept MG Cyberster. Pôjde o atraktívny dvojmiestny roadster či skôr speedster. Ako naznačujú prvé oficiálne skice, minimálne dizajnéri si na ňom dali záležať. Nízky pontón s bohato modelovanými bokmi dopĺňa len ľahučké panoramatické čelné okno a dvojica integrovaných ochranných oblúkov. Celkový dojem dotvárajú výrazné spojlery, elipsoidné svetlá, obrovské kolesá a červené lakovanie. Posádku by mala v zlom počasí chrániť iba malá plátenná strecha. Kabína plná displejov pôsobí naozaj futuristicky.

Pod krásnou karosériu debutuje nová elektrická... Foto: MG
MG Cyberster Concept - 2021 Pod krásnou karosériu debutuje nová elektrická platforma s dojazdom 800 km.
Karoséria ukrýva čisto elektrickú platformu, ktorá má zabezpečiť dojazd 800 km a zrýchlenie na stovku pod tri sekundy. Či sa však MG Cyberster dostane do výroby, je vo hviezdach. Skôr to vyzerá na atraktívnu prezentáciu novej platformy, na ktorej bude stáť budúca generácia elektromobilov MG. Tie súčasné sú totiž len derivátmi bežných modelov so spaľovacími motormi. Automobilka však produkciu celkom nevylučuje. Išlo by vraj o samostatný projekt postavený formou crowdfundingu, teda z peňazí investorov. Takto by mohla vzniknúť aspoň limitovaná séria.
MG Cyberster Concept - 2021
MG Cyberster Concept - 2021
+4MG Cyberster Concept - 2021

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #MG #MG Cybersteer #autosalón Šanghaj 2021
Články podľa značiek