Seaty Ibiza a Arona čaká facelift. Aj kvôli novej Fabii

Seat pripravuje modernizáciu Ibizy a Arony. Dôvodom je nielen ich vek, ale aj príchod novej, ambicióznej Škody Fabia.

08.04.2021 18:00
debata
Najväčšou premenou prejde Arona. Dostane... Foto: Seat
Seat Ibiza a Arona - facelift 2021 Najväčšou premenou prejde Arona. Dostane agresívnejšiu masku a jej hmlové svetlá sa presťahujú z nárazníka bližšie k maske.

Piata generácia Seatu Ibiza je na trhu od roku 2017 a platí to aj o jej SUV verzii Arona. Na facelift je teda najvyšší čas. Navyše musia tieto dvojičky čeliť ambicióznej novinke, ktorá sa chystá zaútočiť už v máji. Hovoríme o novej Škode Fabia, ktorá konečne dostane modernú platformu MQB A0. Na modernizáciu upozorňuje Seat prvým videom, ktoré naznačuje zmeny predných partií. Prepracované budú svetlá, maska aj nárazníky. To všetko v štýle nového Leonu. Nápis Arona a Ibiza sa na zadnom veku objaví pod logom Seatu.

Arona sa navyše bude snažiť zvýrazniť svoj off-roadový „look“. Napríklad agresívnejšou a väčšou maskou, väčšími otvormi v nárazníkoch, ale aj úplne novými kruhovými hmlovkami, ktoré sa „presťahujú“ podstatne vyššie. Ich umiestnenie tak trochu pripomenie niekdajšiu Škodu Yeti pred faceliftom. Ešte väčšie zmeny možno očakávať v kabíne, kde súčasný infotainment s relatívne malým displejom celkom nezodpovedá trendom. Takže je pravdepodobný príchod väčšej, voľne stojacej obrazovky či digitálneho prístrojového panela.

Pod kapotou by sa zas mohli objaviť nové mild-hybridné trojvalce eTSI, ktoré pomôžu Seatu s plnením prísnych emisných noriem. Špekulovať však už nemá význam, novinku totiž španielska automobilka ukáže 15. apríla, teda už na budúci štvrtok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Seat #Seat Ibiza #Seat Arona
Články podľa značiek