Bohatí problémy nemajú. Rolls-Royce zažíva pandemické ‘zlaté časy‘

Tak dobré predaje, ako mal Rolls-Royce za prvé tri mesiace tohto roku nezažil v celej 116-ročnej histórii. Ako inak, bestsellerom je SUV Cullinan.

14.04.2021 14:00
debata
SUV Cullinan je momentálie v portfóliu značky... Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce-Cullinan-2019-1024-0d SUV Cullinan je momentálie v portfóliu značky bestsellerom.

Január až marec tohto roka boli pre Rolls-Royce Motor Cars najlepším kvartálom v celej jeho 116-ročnej histórii. Automobilka, ktorej majiteľom je nemecká firma BMW, v prvom štvrťroku zákazníkom dodala 1 380 vozidiel. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to bol rast o 62 percent.

Firma uviedla, že eviduje osobitne silný dopyt po takmer trojtonovom SUV Cullinan, ktorého základná cena je 335-tisíc dolárov, v priemere si ho ale záujemcovia konfigurujú na cenu na hranici 400-tisíc dolárov. Silný záujem je aj nový Ghost, ktorý v USA štartuje na cene vyše 330-tisíc dolárov. Ten sa už môže tiež pochváliť „hviezdnou oblohou“, teda strechou do ktorej sú zvnútra ručne votkané stovky LED diód tak, aby v noci pripomínali skutočnú oblohu plnú hviezd.

Rekordný kvartál automobilky Rolls-Royce Motor Cars je najnovším znakom toho, že bohatí ľudia, ktorých majetok od začiatku pandémie stúpol o miliardy dolárov najmä vďaka operáciám na akciových trhoch, sú začiatkom nového roku a s výhľadom na koniec pandémie ochotní oveľa viac míňať peniaze.

Iní výrobcovia luxusných áut, ako sú Bentley a Lamborghini, v poslednom období tiež zaznamenali silný predaj. Ferrari dokonca uviedlo, že už v marci eviduje taký počet objednávok, ktoré pokrývajú nielen celú tohtoročnú výrobu, ale už aj časť budúceho roku. Rolls-Royce je na tom podobne, už teraz eviduje toľko objednávok, že pokryjú výrobu takmer na celý rok 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rolls-Royce #predaj áut #Rolls-Royce Cullinan #Cullinan
Články podľa značiek