Renault obmedzí výrobu áut až do konca septembra!

Čipová kríza naberá na obrátkach. Nedostatok polovodičových súčiastok teraz dolieha aj na Renault. Plánuje obmedziť produkciu v troch španielskych závodoch. A to dlhodobo. Vyrába tam pritom kľúčové modely Captur, Kadjar aj Mégane.

21.04.2021 14:00
debata (3)
Renaultu neostáva nič iné, ako obmedziť výrobu... Foto: Renault
Renault - výroba Renaultu neostáva nič iné, ako obmedziť výrobu áut. Bez dostatočných dodávok čipov ich nie je možné kompletovať.

Nedostatok elektroniky má stále dramatickejší dosah na výrobu áut. Väčšina automobiliek už ohlásila, že tento rok vyrobí menej áut, ako plánovala. Volkswagen napríklad o 100 000. Pro­dukcia áut sa ale väčšinou spomaľuje alebo zastavuje na krátko. Renault sa však rozhodol pre bezprecedentný krok. Plánuje obmedziť výrobu vo všetkých troch závodoch v Španielsku, a to do konca septembra! Dotkne sa to motorárne a montáže vo Valladolid a tiež fabriky v Palencii. Bežať majú len tri dni v týždni a v Palencii sa majú linky zastaviť úplne na 31 až 39 dní.

odkaz
AUTO&TECH článok

Vo Valadolid pritom Renault vyrába veľmi populárne SUV Captur a v Palencii dva ďalšie kľúčové modely – Mégane a väčšie SUV Kadjar. Vedenie automobilky už rokuje o obmedzení produkcie s odbormi. Ani sa niet čomu čudovať. Doplatí na to až 9 000 zamestnancov, ktorí sa budú musieť pravdepodobne zmieriť so znížením platov. Či sa však ešte niekedy rozbehnú španielske linky Renaultu na pôvodné kapacity, nie je isté. Automobilka totiž do budúcna počíta s novou stratégiou, podľa ktorej má vyrábať menej áut, ale s vyššou maržou.

pneumatiky Čítajte viac Automobilky nebojujú len s pandémiou a nedostatkom čipov. Chýba im aj guma!

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #výroba áut #čipová kríza
Články podľa značiek