V Tesle pri nehode zhoreli dvaja ľudia. Za volantom vraj nik nesedel!

Tesla havarovala vo vysokej rýchlosti na ceste plnej zákrut a pri silnom vetre. Elon Musk jednoznačne odmieta, že za nehodu môže zlyhanie autonómneho riadenia. Pravdou však je, že v USA aktuálne federálne autority vyšetrujú až 27 podozrivých nehôd áut tejto značky.

21.04.2021 18:00
Tesla nehoda Foto:
Takto dopadla Tesla, v ktorej po náraze do stromu uhoreli dvaja ľudia.
debata (6)

Dvaja približne 50-roční muži muži zomreli koncom minulého týždňa pri kolízii vozidla Tesla S, ktoré narazilo do stromu neďaleko amerického mesta Houston. Podľa miestnej polície v aute ale v čase nárazu nesedel nik za volantom. Tesla ani úrady pre cestnú bezpečnosť nehodu nekomentovali, šéf automobilky Elon Musk však na Twitteri už áno.

Podľa miestnych médií sa nehoda stala v sobotu. Vozidlo išlo vysokou rýchlosťou, keď za silného vetra nezvládlo zákrutu a narazilo do stromu. Po uhasení požiaru polícia našla pozostatky dvoch mužov -⁠ jeden sedel v prednej časti na sedadle spolujazdca a druhý v zadnej časti vozidla. A to je na nehode zaujímavé.

Tesla car crash kills two in Texas

Two men died after a Tesla vehicle, which was believed to be operating without anyone in the driver's seat, crashed into a tree, authorities said https://reut.rs/3mZy3Zp

Uverejnil používateľ Reuters Pondelok 19. apríla 2021

Elon Musk totiž vyhlásil, že dáta získané z automobilu ukazujú, že autopilot nebol aktivovaný, navyše auto nebolo ani vybavené pokročilých systémom pre autonómnu jazdu (FSD). Záchranári, ktorí prišli na miesto nehody však tvrdia, že za volantom naozaj nikto nesedel. Ako mohlo ísť auto bez šoféra po ceste plnej zákrut, navyše vysokou rýchlosťou, zostáva záhadou. Buď záchranári zle vyhodnotili situáciu, alebo šéf Tesly nehovorí pravdu. To by mohlo ukázať ďalšie vyšetrovanie.

Toto je tweet Elona Muska, v ktorom tvrdí, že... Foto: SHUTTERSTOCK, Twitter
Elon Musk Tweet Toto je tweet Elona Muska, v ktorom tvrdí, že problematická Tesla ani nebola vybavená pokročilým systémom pre autonómne riadenie.

Nehoda sa stala v období, kedy sa kvôli niekoľkým nehodám zvýšila pozornosť voči systému poloautomatického riadenia americkej automobilky. Americké cestné úrady prešetrujú niekoľko desiatok nehôd vozidiel Tesla, len minimum z nich však bolo fatálnych. Nepríjemné pre americkú automobilku je, že minulý mesiac Americký národný úrad pre diaľničnú bezpečnosť oficiálne zahájil vyšetrovanie 27 nehôd automobilov Tesla.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická nehoda #Tesla #autonómne autá #nehoda Tesly
Články podľa značiek