Olympionička Daniela Pešková je novou tvárou Subaru

Novou tvárou Subaru na Slovensku sa stala úspešná olympionička a reprezentantka SR v športovej streľbe Daniela Pešková.

29.09.2011 11:47
Subaru Forester Foto:
Daniela Pešková bude jazdiť na Subaru Forester.
debata

Majsterka sveta a držiteľka niekoľkých svetových rekordov vyštartovala na cesty za ďalšími športovými úspechmi v novom Subaru Forester. „Využívame synergiu úspešnej športovkyne s dynamickým životným štýlom so značkou Subaru, ktorej automobily sú späté s aktívnymi ľuďmi. Máme veľa spoločných plôch, kde sa môžeme dopĺňať a podporovať sa vzájomne v úspechoch,“ priblížil pri odovzdávaním kľúčov od Forestera riaditeľ divízie Subaru spoločnosti Mikona s.r.o. Rastislav Crkoň.

Majsterka sveta, ktorá na olympiáde v Pekingu obsadila deviatu priečku, v týchto dňoch začína s prípravou na Olympijské hry v Londýne 2012. Na rozdiel od Pekingu, ktorý bol jej prvou olympiádou a znamenal pomerne veľa stresu, sa na Londýn už teraz teší.

Značke Subaru podľa vlastných slov fandí už od detstva, hoci vášeň pre autá by od šarmantnej mladej ženy asi nikto nečakal. „Vyrastala som s tromi staršími bratmi,“ vysvetľuje Daniela Pešková. „Odmalička sme sledovali preteky rely a Subaru bolo našou ikonou.“

Na Foresteri jej okrem pohonu všetkých kolies imponuje aj veľký batožinový priestor. „Konečne mám auto, do ktorého naložím celú športovú výstroj bez sklápania zadných sedadiel.“ A vie, o čom hovorí: na každý tréning i súťaž musí prepraviť kompletnú sadu špeciálneho oblečenia, vzduchovú zbraň i malorážku, ako aj súpravu na nastavovanie zbraní podľa aktuálnych poveternostných podmienok. Dopustiť nedá ani na automatickú prevodovku. „Najprv som sa jej bála, ale teraz si ju vyslovene užívam. Auto s manuálom by som po tejto skúsenosti už nechcela,“ podotkla strelkyňa. Mladá športovkyňa postupne otestuje i ďalšie modely značky.

Prepravené možnosti Forestera prídu vhod. Foto: Mikona
Subaru Forester Prepravené možnosti Forestera prídu vhod.

Daniela Pešková (27) sa narodila vo Vištuku. Prvý strelecký tréning absolvovala už vo veku 10 rokov, v rovnakom veku zvíťazila na Majstrovstvách SR v kategórii kadetov. V roku 2002 získala vo Fínsku titul Majsterky sveta, za ktorým nasledovalo množstvo úspechov na MS či vo Svetovom pohári. Väčšiu časť roka trávi vzhľadom na súťaže na cestách a keďže pred lietadlom preferuje auto, Forester prejde v jej rukách náročnou zaťažkávacou skúškou.

debata chyba
Články podľa značiek