Tesla 3 v marci ‘valcovala‘ rakúsky trh. Nestačil na ňu ani Golf!

Na to, že sa elektromobily umiestňujú na prvých priečkach najpredávanejších áut, sme si už zvykli. Lenže v Nórsku alebo v Holandsku. U našich juhozápadných susedov je to novinka. Podarilo sa to Tesle 3. Porazila Golf aj Octaviu.

27.04.2021 14:00
debata (10)
Je to neuveriteľné, ale Tesla 3 sa stala v... Foto: Consumer Reports
Tesla 3 - brzdy Je to neuveriteľné, ale Tesla 3 sa stala v Rakúsku za marec najpredávanejším autom bez ohľadu na druh pohonu. Golf bol až štvrtý.

Popularita elektromobilov v Rakúsku rastie. Potvrdzujú to aj najnovšie štatistiky Statistic Austria, o ktorých informuje portál Tesmania. V marci sa u našich juhozápadných susedov predalo približne 30 000 nových áut, pričom veľký podiel tvorili autá s alternatívnym pohonom. „Uchmatli“ si až 32,4 %, pričom 16 % tvorili čisté elektromobily. Ide o obrovský medziročný rast, pretože v marci minulého roka to bolo len 4,4 %.

Tesla - výroba Fremont Čítajte viac Tesla zlomila ďalšie rekordy. A to v čase, keď iní ‘padajú‘

Ešte zaujímavejšie je, že marcovým štatistikám registrácii kraľoval elektromobil. Išlo o Teslu 3, ktorá si počtom 1 127 vydobyla trhový podiel 3,8 %. Porazila aj také esá ako druhý Fiat 500, ale aj Škodu Octavia na tretej pozícii a VW Golf na štvrtej priečke. Konkurenčný elektrický VW ID.4 sa musel uspokojiť až s 12. miestom. Pre Teslu je to veľký úspech, pretože v Rakúsku zatiaľ elektromobily nesiahali na také vysoké umiestnenia.

Je len samozrejmé, že Tesla v marci kraľovala aj trhu elektromobilov. Prisvojila si 33,1-percentný podiel, pričom predávala jedine Teslu 3. Modely S, a X totiž prechádzajú modernizáciou, takže načas vypadli z ponuky a nový menšie SUV Y ešte nedorazilo, keďže jeho výrobu pre Európu spustia najskôr v lete, po dokončení novej Gigafactory v Berlíne.

Nórsko - elektrické autá Čítajte viac Nóri vlani kúpili viac elektrických áut ako klasických. Má to však daň

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Tesla #Tesla 3
Články podľa značiek