Genesis: Nový ‘Shooting Brake‘ zaútočí na Európu

Kým také Infiniti to v Európe vzdalo, kórejská prémiová značka nemá o svojom úspechu na starom kontinente pochybnosti. Pre Európanov dokonca pripraví špeciálny model.

12.05.2021 18:00
debata
To, že Genesisu na Európe záleží, chce dokázať... Foto: Genesis
Genesis G70 Shooting Brake - 2021 To, že Genesisu na Európe záleží, chce dokázať špecifickou verziou G70, určenou pre Európu. Má ísť o Shooting Brake, teda akési športové kombi.

Len v roku 2015 vytvoril koncern Hyundai-Kia samostatnú prémiovú značku Genesis. A odvtedy šliape na plné obrátky. Na trhu má sedany G70, G80, G90 a SUV GV70 a GV80. Kórejský, americký či austrálsky trh je však značke priúzky. Nedávno oznámila, že zaútočí aj na Európu. Pritom, konkurenčné Infiniti, patriace pod Nissan, na tomto náročnom trhu celkom pohorelo. Lenže Kórejčania to myslia vážne. Dokladujú to novinkou, ktorá má byť určená výlučne pre Európu.

Genesis GV70 - 2021 Čítajte viac Genesis GV70: Kórejci zaútočia na prémiu. Toto bude hlavná zbraň

Ako naznačujú prvé snímky maskovaného prototypu, očakávať máme atraktívny Shooting Brake na platforme Genesisu G70. Samozrejme, novej generácie, ktorá sa predstavila v podobe sedanu len prednedávnom. Pod kapotou by sa mohol objaviť benzínový 4-valec 2,0 T-GDi (188 kW), 6-valec 3,3 T-GDI známy z Kie Stinger, či dokonca naftový motor 2,2 CRDi (149 kW). Silné motory by si mohol G70 dovoliť, keďže Genesis má v pláne až tri elektromobily. Prvý z nich – sedan G80 Electrified už poznáme.

Európska kariéra Genesisu má odštartovať už tento rok na britskom, nemeckom a švajčiarskom trhu. Spočiatku ponúkne sedan G80 a SUV GV80. Nasledovať má menšie G70, aj ako spomínaný Shooting Brake a SUV GV70. Elektromobily využijú novú 800 V architektúru E-GMP, ktorú poznáme z Hyundai Ioniq 5 a Kie EV6. Novej prémiovej značke iste prospeje silná pozícia materského koncernu Hyundai-Kia na starom kontinente, i keď plánuje vybudovať exkluzívnu predajnú sieť.

Genesis G80 Electrified - 2021 Čítajte viac Genesis G80 Electrified: ‘Kórejská Tesla S‘ zvládne stovku pod 5 sekúnd

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Shooting Brake #Genesis
Články podľa značiek