Dacia testuje tajomný model. Bude to Logan MCV či Grand Duster?

Dacia nahradí pôvodný Logan MCV a MPV Lodgy jediným modelom. Dnes však nie je jasné, či pôjde o auto patriace k Loganu alebo k skôr k Dusteru.

14.05.2021 16:00
debata
Nachystaný predprodukčný prototyp v maskáčoch... Foto: Motor1.com
Dacia Logan MCV - prototyp 2021 Nachystaný predprodukčný prototyp v maskáčoch naznačuje, že okrem 7-miestneho Grand Dustera sa chystá ďalší 7-miestny model, ktorý by mohol mať blízko k prvej generácii Loganu MCV.

Testovacie prototypy novej Dacie zachytil magazín Motor1.com. Ani on si však nie je istý, o aký model vlastne pôjde. V každom prípade je zrejmé, že Dacia hľadá spoločného náhradníka za pôvodné kombi Logan MCV aj za málo úspešné MPV Lodgy. Novinka by mala teda ponúknuť sedem miest, podobne ako nedávny koncept Dacia Bigster. Lenže 7-miestny model, ktorý by vychádzal z novej generácie Dustera, by bol príliš drahý, aby zastúpil úlohu lacného rodinného kombi.

Na rozdiel od prevej generácie Loganu MCV... Foto: Motor1.com
Dacia Logan MCV - prototyp 2021 Na rozdiel od prevej generácie Loganu MCV nebude ma novinky krídlové dvere, ale klasické výklopné veko.

Preto sa skôr zdá, že predprodukčný exemplár by mohol patriť skôr k rodine Loganu. Zahraničný magazín dokonca špekuluje, že by mohol mať názov Logan MCV. A tiež, že príde vo verzii Stepway, keďže na fotografiách vidíme auto s pomerne vysokým podvozkom, no nie zasa takým, aký má Duster. Nový Logan MCV či Grand Duster bude v každom prípade stáť na novej platforme CMF-B Low Spec, známej z novej generácie Sandera. Tá umožní, keď to bude nevyhnutné, aj montáž hybridnej technológie E-Tech.

Dacia Spring Electric - 2021 Čítajte viac Dacia Spring: Najlacnejší elektromobil prezradil cenu. Kúpite zaň dve Sanderá!

Inak by mala novinka spočiatku využívať overenú techniku v podobe 3-valca 1,0 TCe a 4-valca 1,3 TCe. Hybrid by využil modernizovaný atmosférický 4-valec 1,6 SCe so štartér-generátorom. Vyššia miera hybridizácie neprichádza kvôli cene pravdepodobne do úvahy. Podobne ako pohon 4×4. Otázkou je, či ho vôbec dostane Duster. Na vyriešenie tejto záhady si ešte chvíľu počkáme, keďže pripravovaný model ukáže Dacia najskôr na konci roka a na trh sa dostane až v priebehu toho budúceho.

Dacia - logo Čítajte viac Dacia: Aj Rumuni menia logo. Príde ešte pred Bigsterom

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dacia #Dacia Duster #Dacia Logan MCV #Dacia Grand Duster
Články podľa značiek