Cupra Born: Španielsky elektrický hothatch sa blíži

Už 25. mája ukáže Cupra svoju elektrickú novinku. Španielsky derivát Volkswagenu ID.3 sa pokúsi zaútočiť na emócie.

23.05.2021 16:00
debata (2)
Nová Cupra Born využije platformu MEB, na... Foto: Cupra
Cupra Born - 2021 Nová Cupra Born využije platformu MEB, na ktorej už stoja viaceré koncernové elektromobily. V porovnaní s nimi má však priniesť viac emócií.

Španielsku verziu Volkswagenu ID.3 predstavil koncern VW najprv ako koncept el-Born s logom Seatu. A to už v roku 2019. Vlani však padlo rozhodnutie, že kvôli vyššej cene bude nový elektromobil lepšie zapadať do produkcie novovytvorenej značky Cupra. Dizajnéri sa tak museli pomerne narýchlo popasovať s novou úlohou. Pôvodne úhľadný dizajn Seatu potreboval totiž získať viac emócií. Že na tom v Barcelone pracujú, naznačila Cupra konceptom Cupra el-Born. A teraz sa blíži do finále.

Takto predstavuje novinku šém šéf Cupry Jorge Diez

Novinku predstavil sám šéf Cupry Jorge Diez v krátkom videu na pozadí sériovej verzie. Rozdielov v porovnaní so štúdiou Seat el-Born je požehnane. Takže predná maska a svetlá majú agresívnejší tvar. Zvýraznené sú podbehy a vzadu nechýbajú svetlá prepojené diódovou lištou či masívny difúzor. Celé to dopĺňajú špecifické disky a typické bronzové dekorácie, kontrastujúce s modrým lakom. Viac emócií by malo vládnuť aj v kabíne. Napríklad vďaka športovým sedadlám a materiálom inšpirovaným Barcelonou. Aspoň tak sa vyjadril Diez.

Cupra Born - prototypy 2021 Čítajte viac Cupra Born: Seat už preháňa elektrickú novinku. A v poriadnej ‘kose‘ O technike zatiaľ Cupra nič neprezradila, ale ak sa bude chcieť odlíšiť od koncernových súrodencov na platforme MEB, mala by nová elektrická Cupra využiť už v základe tú výkonnejšiu techniku z VW ID.3 X, ID.4 GTX či Škody Enyaq RS iV. To by znamenalo, že použije dva elektromotory so systémovým výkonom minimálne 220 kW a batérie s kapacitou 82 kWh. Uvidíme, ako na elektrifikáciu Cupry, ktorej predaje rástli aj počas vlaňajšieho pandemického roka, zareagujú zákazníci.
Cupra Born - 2021
Cupra Born - 2021
+9Cupra Born - 2021

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Cupra #Seat e-Born #Cupra Born #Cupra e-Born
Články podľa značiek