Škoda Enyaq iV ‘GT‘: Elektrické SUV-kupé sa blíži. Prototypy zhadzujú kamufláž

Druhý karosársky variant novej elektrickej Škody Enyaq iV uvidíme onedlho. Predsériové prototypy sa už ani nesnažia toho veľa skrývať.

26.05.2021 18:00
debata (2)
Škodu Enyaq iV v športovej verzii zachytili v... Foto: Enyaq Forum - Facebook
Škoda Enyaq iV Coupé - prototypy 2021 Škodu Enyaq iV v športovej verzii zachytili v Španielsku aj v Českej republike. Ako vidieť, tají už len zadnú časť.

Nie je tajomstvom, že elektrické SUV Enyaq iV príde na trh aj v športovejšej verzii. Napokon už koncept Škoda Vision iV z roku z roku 2019, ktorý bol jasným avízom elektrickej novinky Škody na platforme MEB, mal karosériu SUV-kupé. Nie je síce známe, či očakávaná novinka dostane prívlastok GT, tak ako športové deriváty čínskeho Kodiaqu GT a Kamiqu GT, alebo Coupé, v každom prípade sa premiéra blíži rýchlym tempom. Na cestách Európy, vrátane tých českých, sa totiž objavujú predsériové prototypy, ktoré postupne odhadzujú kamufláž. Takže sa už ani nejako extra nesnažia zatajiť svoj finálny dizajn.

Škoda Enyaq iV - Euro NCAP apríl 2021 Čítajte viac Euro NCAP: Škoda Enyaq iV a VW ID.4 ‘zahviezdlili‘ v crashtestoch. Nemec je však o chlp lepší

Nálepky, ktoré majú zmiasť naše oči, sa nachádzajú už len na zadnej časti. I tak je jej silueta splývavej kabíny dobre čitateľná. A zdá sa, že športový Enyaq sa naozaj vydaril, možno viac ako čínske GT. Samozrejme, techniku si požičia z bežného Enyaqu iV. Takže v ponuke budú dva pakety batérií s kapacitou 60 alebo 80 kWh a výkonom od 132 do 225 kW v prípade verzie RS. A tiež verzie s pohonom zadných alebo všetkých štyroch kolies. Nie je však vylúčené, že kupé si vyberie vzhľadom na svoj charakter len to výkonnejšie z ponuky. Bonusom lepšej aerodynamiky by mohol byť dlhší dojazd. Chýbať nemá ani línia Sportline.

Splývavá zadná časť môže mať pozitívny vplyv na... Foto: Enyaq Forum - Facebook
Škoda Enyaq iV Coupé - prototypy 2021 Splývavá zadná časť môže mať pozitívny vplyv na aerodynamiku a dojazd.
Škoda Enyaq iV Sportline - 2021 Čítajte viac Škoda Enyaq iV Sportline: Na polceste k RS Kedy nový Enyaq iV GT Škoda predstaví, nie je zatiaľ známe. Stať sa tak malo vraj už v apríli. Teraz to však vyzerá skôr na leto či na jeseň. Napríklad v rámci veľtrhu mobility IAA v Mníchove, ktorý nahrádza pôvodný autosalón vo Frankfurte nad Mohanom. Škoda sa síce na akcii priamo nezúčastní, no podľa jej hovorcu Pavla Jína zvažuje automobilka možnosť prezentácie v rámci programu koncernu Volkswagen, ktorý by mal počas výstavy prebehnúť. Očakávať tak môžeme akýsi galavečer podobný tým, ktoré koncern VW usporadúval v predvečer otvorenia jarných autosalónov v Ženeve.
Škoda Enyaq iV Coupé - prototypy 2021
Škoda Enyaq iV Coupé - prototypy 2021
+6Škoda Enyaq iV Coupé - prototypy 2021

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Enyaq #Škoda Enyaq iV
Články podľa značiek