Čaputová vo VW: Prednosť by som dala ekologickému autu

Zuzana Čaputová navštívila bratislavský Volkswagen pri príležitosti 30. výročia jeho vzniku. Pozrela si pri tej príležitosti aj výrobné linky, z ktorých schádzajú SUV značiek VW a Audi.

31.05.2021 20:00
caputova Foto: ,
Zuzana Čaputová sa v bratislavskom Volkswagene zaujímala nielen o výrobu, ale aj o zamestnanosť.

Pri príležitosti 30. výročia existencie automobilového závodu Volkswagen na Slovensku do jeho výrobných priestorov zavítala aj slovenská prezidenta Zuzana Čaputová. Pri svojej návšteve, keď ocenila stabilitu firmy, ktorá už desaťročia dáva zamestnanie tisícom ľudí, pričom vďaka novej investícii prijme ďalšie dve tisícky zamestnancov.

V jednej z najväčších hál závodu bola prezidentke predstavená produkcia SUV vozidiel značiek Volkswagen a Audi spolu s výrobou malých mestských vozidiel, medzi ktoré bolo len nedávno integrované kompaktné SUV Škoda Karoq. Predstavitelia závodu, ktorí ju sprevádzali, zdôraznili, že bratislavská fabrika Volkswagen Slovakia je jedinou na svete, kde sa vyrába 9 rôznych modelov pod jednou strechou, pričom približne 23 % produkcie tvoria čisto elektrické a plug-in hybridné automobily.

A neostalo len pri formalitách. Pri tejto príležitosti dostala prezidentka otázku, akou je šoférkou a aké auto by si vybrala ona sama. Zuzana Čaputová sa podľa vlastných slov považuje za talentovanú šoférku, doteraz jazdila bez nehôd a ak by si mala vybrať nové auto, tak určite by uvažovala nad ekologickým. Že to nie sú iba plané reči, dokazuje aj auto, na ktorom odchádzala: vládna plug-in hybridná limuzína BMW sedmičkového radu. Viac už vo videu:

Video

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #VW #Zuzana Čaputová #bratislavský Volkswagen
Články podľa značiek